Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καρυδόπιτα αφράτη

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 ½  κούπα λάδι
  • 5 αυγά
  • 2 ½  κούπες ζάχαρη
  • 5 κ. γλ. μπέικιν
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 κ. γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κ. γλ. κανέλλα
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.σ.  ξύδι
  • λίγο αλάτι
  • 3 κούπες καρύδι χονδροκοπανισμένο
  • 3 κούπες αλεύρι 

Σιρόπι                    

  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • Φλούδα λεμονιού
Οδηγίες
  1. Χτυπάω στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, την ζάχαρη για 10 λεπτά.
  2. Κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω μέσα σε αυτό το μπέικιν, τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, το ξύδι, το γάλα, το αλάτι, το καρύδι και το αλεύρι
  3. Ανακατεύω ελαφρά και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά που χτύπησα στο μίξερ.
  4. Βουτυρώνω ένα πυρέξ, ρίχνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  5. Αφού κρυώσει το σιροπιάζω με το σιρόπι που έχω βράσει εν τω μεταξύ

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρω με παγωτό καϊμάκι, της πάει τέλεια !

Παρόμοια συνταγή: Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Kαι αφράτη και μοσχομυριστή!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη, αφράτη και πεντανόστιμη, από ευκολία το κάτι άλλο, μπράβο
Μεταφορά στην κορυφή