Καροτόσουπα
- 3 καροτα χοντρα κομμενα σε κομματια
- 1 σελινοριζα μετρια κομμενα σε κομματια
- 2 πατατες μεγαλες κομμενες σε κομματια
- 1 πιπερια κοκκινη κομμενη σε κομματια
- 2 κρεμμυδια ζωμο κοτας κνορ η σπιτικο
- λαδι ελιας
- 1/2 φλυτζανι κρασι ασπρο προαιρετικα
- 2 ποτήρια νερο
- Πιπερι, αλατι
- χυμο απο 1 λεμονι
- κροκο στημονες η σκονη
- για το σερβιρισμα 1 φλυτζανι γιαουρτι ανακατεμενο με λιγο ελαιολαδο και κρουτον για στολισμα
- Βαζουμε το λαδι σε κατσαρολα και τσιγαριζουμε ολα τα λαχανικα μαζι, σβηνουμε με το κρασι, ριχνουμε το ζωμο και το νερο, τοσο που να σκεπαζει τα λαχανικα και βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα.
- Πολτοποιουμε με το ραβδομπλεντερ, ριχνουμε λεμονι χυμο και σερβριρουμε με το γιαουρτι και κρουτον
Συνταγή της Τασούλας Κουφοπούλου