Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Καρδιές με λευκή σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα εύκολο, ευπαρουσίαστο και πολύ σοκολατένιο γλυκάκι, που γίνεται με λευκή σοκολάτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

12 γραμμάρια σκόνη ζελατίνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια άσπρη σοκολάτα
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
σοκολατένιες νιφάδες για διακόσμηση

Οδηγίες

Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό.

Βάζουμε το τυρί σ ένα μπωλ και το ζεσταίνουμε για πέντε περίπου λεπτά σε μπεν μαρί χωρίς να το ανακατεύουμε.

Σε μπεν μαρί και σε άλλο σκεύος λιώνουμε και τη λευκή σοκολάτα.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα, το τυρί και τη ζελατίνη και μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ατομικά φορμάκια σε σχήμα καρδιάς, τα οποία έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού χωρίς να πάρει βράση, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.

Αφήνουμε μία - δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και μοιράζουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε τέσσερα πιάτα.

Όταν θέλουμε να τα ξεφορμάρουμε το γλυκό μας, βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τη βάση τους σε λίγο καυτό νερό.

Τοποθετούμε τις καρδιές στα πιατάκια που έχουμε βάλει τη σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι μια πολύ ωραία συνταγή!! Εγώ τώρα πια δεν χρησιμοποιώ μπεν μαρί, αλλά την χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου μικροκυμάτων και κάνω τη δουλειά μου μια χαρά, εύκολα και γρήγορα.
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καρδιές εντυπωσιακές και πεντανόστιμες!!
Μεταφορά στην κορυφή