Kαπονάτα η Σισιλιάνα
Μια από τις πολλές παραλλαγές της ιταλικής αυτής συνταγής σε σαλάτα ή σαν συνοδευτικό ψαριού ή κοτόπουλου .
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκύθι μεγάλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκ . Σκόρδο λιωμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 ντομάτα σε φέτες
- Λάδι
- Φρέσκο θυμάρι
- Φρέσκο βασιλικό Ψιλ / νο
- Αλάτι , πιπέρι
- λίγο μπαλσάμικο ( προαιρ. )
Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους πλην της ντομάτας .
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι κάθε φορά αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια το κάθε λαχανικό ξεχωριστά , αφού αποσύρουμε το προηγούμενο .
Στο τέλος στο λάδι τηγανίζουμε και τις φέτες ντομάτας .
Στο μπολ που τα τοποθετήσαμε μετά το σοτάρισμα ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , λίγο φρέσκο λάδι και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά .
Ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες .
Αφήνουμε κάποια ώρα να δέσουν οι γεύσεις .
Τρώγεται και την επόμενη μερά ωραιότατα .
μπραβο Ηλιαννα