Κανελόνια με κολοκυθάκια
Μια ωραία ιδέα να φτιάξουμε τα γνωστά μας κανελόνια όχι με ζυμαρικό αλλά με κολοκυθάκια. Πολύ νόστιμα και υγειινά.
- 2 μεγαλα στενόμακρα κολοκυθάκια περιπου 600 μεχρι 700 γρ
- 500 γρ κιμα μοσχαρισιο
- 300 γρ τυρι κρεμα Φιλαδελφια, με βότανα αν βρήκε ακομη καλύτερα
- 150 γρ τυρι τριμμενο Mozzarella η αλλο
- 8 ντοματες ώριμες για την σαλτσα Η 1 κουτί κομμένα ντοματάκια
- 2 κρεμμύδια σε κυβακια
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- Λιγο Κοκκινο κρασάκι
- Αλατι πιπερι,λίγη ρηγανη,λίγο θυμαρι,μαιντανο,βασιλικό .
- Σκόρδο
- Αν έχουμε φρεσκα μανιτάρια
- Αν έχουμε πιπερια κόκκινη
- Βαζουμε 1 κ .σ λαδι να ζεσταθει σε ενα τηγανι. Ριχνουμε τον Κιμά και τον καβουρντιζουμε για πολυ λιγό, αλλα να ειναι σε σβολακια! προσθετουμε το σκόρδο ,κρεμμύδι,πιπερια,Αλατι πιπερι και τα μισά απο τα βότανα
- Παιρνουμε απο την φωτια ,αφηνουμε λιγο να κρυωσει και ριχνουμε το τυρι κρεμα.
- Κοβουμε σε πολυ λεπτές στενόμακρες λωρίδες τα κολοκύθια. Βαζουμε κατα σειρά 4 φέτες και επανω βαζουμε 2 κουταλιες σουπας απο τον κιμά. Το τυλιγουμε σε ρολό ,βαζουμε λίγη γεμιση μεσα αν έχετε στις ακρες λιγο κενό και το τοποθετούμε μεσα σε μια φορμα πυρεξ η ο,τι άλλο έχετε, Βαζουμε ολα τα ρολά το ένα δίπλα στο αλλο τα υπόλοιπα κομμένα κολοκυθάκια που εχουν μείνει οι ακρες τα κοβουμε σε μικρα κομματάκια. Βαζουμε στο τηγανι τη 1 κ ,σ. λαδι και ριχνουμε τα κολοκυθάκια ,το κρεμμυκια ,σκόρδο,τις ντοματες σε κομματια χωρις τις φλουδες και ολα τα αλλα υλικα.
- Κανουμε μια σαλτσα και δοκιμαζουμε απο αλατι,πιπερι.
- Ριχνουμε τη σαλτσα επανω στα κανελόνια, πασπαλιζουμε με τυρι και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο για 30-40 λεπτα στους 190 βαθμούς.