Καλοκαιρινός χαλβάς με φρούτα
Για τον χαλβά
- 1 L.φρέσκο γάλα,
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
- 150 γρ. ζάχαρη,
- 1 κ.γλ. εσάνς αμυγδάλου.
- Για τη γέμιση:
- 250 γρ. φράουλες,
- 3 ακτινίδια,
- 150 γρ. κόκκινα φρούτα δάσους ( κατεψυγμένα)
- 200 γρ. κεράσια.
Για το σερβίρισμα:
- 1 φλ. αμύγδαλα φιλέ,
- σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα,ακόμη καλύτερα γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα ακτινίδια. Εγώ αντικατέστησα τα ακτινίδια και τα φρούτα του δάσους με κομματάκια από 2 βερύκοκα, 1 ροδάκινο και 6 κεράσια.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει στο πάτο της κατσαρόλας. Θα χρειαστούν 7'-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί και να πήξει ο χαλβάς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου.
- Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κεικ 26 εκ. και τη στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη, πυθμένα και τοιχώματα.
- Ρίχνουμε μια στρώση χαλβά ,συνεχίζουμε με τα φρούτα- ακτινίδια, φράουλες ,φρούτα δάσους, πάλι χαλβά και πάλι φρούτα, τελειώνουμε με ένα στρώμα χαλβά που το ισιώνουμε με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
- Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 6 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος ,στολίζουμε με τα κεράσια, τα αμύγδαλα και αν μας αρέσει και δυόσμο.
- Κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα ζεσταμένη ή σιρόπι βύσινο.
Αν σερβίρουμε τον χαλβά μας με γλυκό κουταλιού θα είναι ο γευστικότερος δροσερός-καλοκαιρινός χαλβάς!
Της Ντίνας Νικολάου
Είναι πολύ γευστικός,δοκιμάστε τον με όποια φρούτα σας αρέσουν!!