Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1987-faxitassolomou1.jpg
Faxitas με σολομό



Καλαθάκι παρμεζάνας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 31 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα καλαθάκι τυριού μούρλια!! Γεμισμένο σαλάτα με διάφορα λαχανικά .

Συστατικά

 

  • 2 κούπες τυρί παρμεζάνα τριμμένη ή και άλλο σκληρό κίτρινο τυρί (για ένα μεγάλο τηγάνι)
  • 1 μπολ μεταλλικό ή γυάλινο για τη φόρμα

 

Οδηγίες

 

  1. Λοιπόν βάζουμε σε ένα τηγάνι την παρμεζάνα τριμμένη, το απλώνουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει από την μια πλευρά. Δεν ανακατεύουμε.
  2. Ανασηκώνουμε την μια άκρη και ελέγχουμε. Γίνεται σαν μια τηγανίτα.
  3. Αμέσως το βγάζουμε από το τηγάνι και το φορμάρουμε με τα χέρια μας πάνω στο μπολ γυάλινο ή μεταλλικό, οπότε σε λίγα λεπτά έχει πάρει το σχήμα που θέλουμε.
  4. Το γεμίζουμε με λαχανικά διαφόρων χρωμάτων αφού τα έχουμε αλατίσει(χωρίς υγρά) και προσθέτουμε μια πηχτή σάλτσα γιαουρτιού ή άλλη σάλτσα (π.χ. κοτοσαλάτα), στην επιφάνεια όπως της φωτό ,την ώρα που θα σερβίρουμε.

 

Σάλτσα γιαουρτιού

 

  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές φρέσκα αρωματικά χόρτα όπως άνηθο, θυμάρι κά.
  • 3-4 κ.σ. λάδι, ξύδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύω καλά.

 

Καλή επιτυχία!!

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Γίνεται με τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή και άλλο σκληρό κίτρινο τυρί και με ένα μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε το κυρτό μέρος του για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
  • Τα λαχανικά πρέπει να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.

 

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 31 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαγικό θα έλεγα ! Και φίνο .
Ευχαριστώ!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mόνο 1000 μπράβο?.......εξαιρετική παρουσία και εύκολη εκτέλεση φαίνεται...ευχαριστούμε!!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ομορφο και καταπληκτηκο,μπραβο σου
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό, Εύκολο και Πεντανόστιμο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία είναι απο την Ιωάννα, που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Νένα , Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη κι εντυπωσιακή συνταγή. Αν θέλετε να κάνετε για μπουφέ μικρά καλαθάκια, τότε βάλτε σε λαμαρίνα φούρνου χαρτί φούρνου, από πάνω με μικρό τσέρκι ή και χωρίς ρίξτε την παρμεζάνα και ψήστε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα σε φούρνο στη μεσαία σχάρα.Αναποδογυρίστε τα σε μικρά κρασοπότηρα, χωρίς πόδι, και δώστε το σχήμα όπως παραπάνω.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2010
Μπραβο!!!! εδω μιλαμε για Σεφ και με αστερια,οχι μονο με σκουφια!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή