Καλασούνα
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- αλάτι στην μύτη από το κουταλάκι
Για τη γέμιση
- 250 γρ. φέτα ή 500 γρ. ανθότυρο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 κρεμμύδια μέτρια
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο
- 2 αβγά
- 4 κουταλιές σουσάμι
- 3 κουταλιές γάλα
- αλάτι , πιπέρι
- αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
- Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε το λάδι και το νερό και τα ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15-20 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε σε καυτό νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί και το ψωμί θρυμματισμένα, τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες τη μία διπλάσια από την άλλη και τις ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ισομεγέθη φύλλα, το ένα διπλάσιο σε πάχος από το άλλο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη πασπαλίζουμε τις 2 κουταλιές σουσάμι
- Στρώνουμε το πιο χοντρό φύλλο και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.
- Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με το γάλα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και χαράζουμε ελαφρά την πίτα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει
- Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι κίτρινο.
- Να το κάνετε σε μέγεθος του πυρέξ για να μην γίνει πολύ χοντρή








