Kaiser Schmarren, η αυστριακή
- 6 αυγά
- 500 ml γάλα
- 250 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ Βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ σταφίδες μουλιασμενες σε 5 κ σ κονιάκ η νερό
- Αχνη για το σερβίρισμα
- παγωτο η Φρούτα
- Χωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια με 3 κ σ Αχνη σε σφιχτή μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με μια πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με το μίξερ χεριών μέχρι να αφρατεψουν. Μην χρησιμοποιείτε ζάχαρη βανίλιας!
- Σταδιακά ανακατεύουμε και προσθέτουμε εναλλάξ μια κουταλιά αλεύρι και λίγο γάλα μέχρι να τελειωσουν.
- Στη συνέχεια προσθετουμε το λιωμένο βούτυρο και τη σφιχτή μαρέγκα και με ένα κουτάλι ανακατευουμε αργά αλλά καλά να ενωθούν
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις σταφίδες χωρίς το ρούμι.
- Σε αντικολλητικο τηγάνι λιώστε λιγο βούτυρο και ρίξτε από την ζύμη περίπου 1 εκατοστό.
- Μειώστε λίγο τη θερμόκρασια και ψήστε μέχρι να παρει ενα ξανθο χρωμα, κάπου 5 λεπτά. Κοιτάξτε κάτω από το μείγμα που ψήνεται αν έχεις ροδοκοκκινίσει ξανά και ξανά, γυρίστε το και αφήστε το να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Διαχωρίστε αμέσως σε κομμάτια με ένα μαχαίρι όπως είναι στο τηγάνι.
- Πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και καραμελωστε το για λίγο. Σχεδόν ειναι ετοιμο
- Τοποθετήστε τα κομματια σε πιατο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, φρουτα, μαρμελάδα, παγωτό ό,τι έχετε