Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Kaiser Schmarren, η αυστριακή

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Κάιζερσμαρν, μια γλυκιά σπασιαλιτέ από την Αυστρία, σαν γλυκιά ομελέτα ή πανκέικ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
3 τηγάνια και σερβίρει 4 με 6 άτομα
  • 6 αυγά
  • 500 ml γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ Βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ σταφίδες μουλιασμενες σε 5 κ σ κονιάκ η νερό
  • Αχνη για το σερβίρισμα
  • παγωτο η Φρούτα
Οδηγίες
  1. Χωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια με 3 κ σ Αχνη σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με μια πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με το μίξερ χεριών μέχρι να αφρατεψουν. Μην χρησιμοποιείτε ζάχαρη βανίλιας!
  3. Σταδιακά ανακατεύουμε και προσθέτουμε εναλλάξ μια κουταλιά αλεύρι και λίγο γάλα μέχρι να τελειωσουν.
  4. Στη συνέχεια προσθετουμε το λιωμένο βούτυρο και τη σφιχτή μαρέγκα και με ένα κουτάλι ανακατευουμε αργά αλλά καλά να ενωθούν
  5. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις σταφίδες χωρίς το ρούμι.
  6. Σε αντικολλητικο τηγάνι λιώστε λιγο βούτυρο και ρίξτε από την ζύμη περίπου 1 εκατοστό.
  7. Μειώστε λίγο τη θερμόκρασια και ψήστε μέχρι να παρει ενα ξανθο χρωμα, κάπου 5 λεπτά. Κοιτάξτε κάτω από το μείγμα που ψήνεται αν έχεις ροδοκοκκινίσει ξανά και ξανά, γυρίστε το και αφήστε το να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  8. Διαχωρίστε αμέσως σε κομμάτια με ένα μαχαίρι όπως είναι στο τηγάνι.
  9. Πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και καραμελωστε το για λίγο. Σχεδόν ειναι ετοιμο
  10. Τοποθετήστε τα κομματια σε πιατο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, φρουτα, μαρμελάδα, παγωτό ό,τι έχετε
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή