Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ισπανική παέλια με θαλασσινά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 09 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Μυρωδάτη αγαπημένη συνταγή η παέγια ή παέλια με ευωδιές θαλασσινές και λαχανικά. Μια συνταγή που είναι και νηστίσιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 μερίδες
  • 1 φιλέτο ψαριού σε κύβους όπως σολομός
  • Μισή κούπα λάδι
  • Μισό κιλό ρύζι καρολίνα ή 2,5 κούπες,  εκτός και αν έχετε το ισπανικό αρόθο μπόμπα κατάλληλο για παέγια
  • 3,5- 4 κούπες ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό + 1-2 κύβους λαχανικών (εδώ υπολογίζουμε και το ζωμό που έβγαλαν τα μύδια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκ, σκόρδο στην πρέσα
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 1 κούπα αρακά (προαιρ.)
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη σε κυβάκια
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης και 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • 6 καλαμαράκια σε ροδέλες
  • Μερικές γαρίδες αποφλειωμένες αφήνουμε όμως το κεφάλι και την ουρά.
  • Μισό κιλό μύδια φρέσκα ή αχιβάδες, καθαρισμένα και πλυμένα καλά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό
Οδηγίες
  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι , μια σκελίδα σκόρδο στην πρέσα και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνω με λίγο κρασί και ρίχνω μέσα τα μύδια, ανακατεύω και σκεπάζω με το καπάκι την κατσαρόλα. Μετά από 5 λεπτά ανοίγω την κατσαρόλα και κατεβάζω από τη φωτιά. Πετώ αυτά που δεν έχουν ανοίξει και κρατώ τα ανοικτά , καθώς και το ζουμί που έβγαλαν και το σουρώνω.
  2. Βάζω λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι και 1 σκ. Σκόρδο. Προσθέτω τα θαλασσινά μου μέσα (γαρίδες, ψάρι, καλαμάρια τα οποία έχω πλύνει, κόψει και στραγγίσει πολύ καλά) και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά.
  3. Τα βγάζω σε μια πιατέλα και ρίχνω στο τηγάνι τις  πιπεριές,  ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύω για 2-3 λεπτά, ρίχνω το ζωμό (μαζί με το ζουμί των μυδιών) που μέσα του έχω διαλύσει το σαφράν  και τον κουρκουμά. Ανακατεύω για λίγο πάλι , αλατοπιπερώνω  με προσοχή αν βάλετε μέσα ζωμό σε κύβο και μόλις το ρύζι αρχίζει και μαλακώνει (3-4 λεπτά) βάζω στην επιφάνεια τα θαλασσινά μου τα σοταρισμένα και τα μύδια, αφού τα πιέσω λίγο να βυθιστούν στο ρύζι.
  4. Χαμηλώνω πολύ  τη φωτιά και αφήνω το φαγητό μου να τραβήξει τα υγρά του, αρχικά κλείνω το καπάκι και στο τέλος το ανοίγω και ελέγχω το ψήσιμο του ρυζιού και Ρίχνω το μαϊντανό.  Η όλη διαδικασία ψησίματος είναι γύρω στα 20 λεπτά.
  5. Το σερβίρουμε μαζί με λίγο λεμόνι

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη διαδικασία αυτή με τα μύδια την κάνω μόνο όταν είναι φρέσκα και θέλω να είμαι σίγουρη ότι όλα τα μύδια έχουν ανοίξει και είναι εντάξει, ειδάλως  αν έχουμε θαλασσινά κατεψυγμένα , τα ξεπαγώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο σε μισό ποτηράκι ούζο να μαριναριστούν και να μυρίσουν όμορφα. Όμως και τα κατεψυγμένα θέλουν το σοτάρισμά τους.

Όσο περισσότερα θαλασσινά βάλουμε, τόσο καλύτερο γίνεται το φαγητό αυτό.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013
Πολύ ωραίο πιάτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013
Ωραιότατο και οπωσδήποτε πεντανόστιμο!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή