Η τούρτα των Γενεθλίων μου
Για το παντεσπάνι:
- 6 αυγά,
- 6 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη ,
- 6 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι,
- 1 μπαίκιν.
Για την κρέμα:
- 1 κουτί μετταλικό κρέμα μόρφατ,
- 150 γραμμάρια βανίλια γλυκό,
- 2 ασπράδια αυγών,
- 1/4 του κιλού άχνη.
- Κακάο 2 κουταλιές η 40 γραμμάρια κουβερτούρα.
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό,
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη.
- Άρωμα βανίλιας.
Για το γαρνίρισμα:
- διάφορα φρουί γλασσέ κομμένα η και ολόκληρα η γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα καλά και κομμένα φετάκια. Κρατάμε μερικά για μέσα στην τούρτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα κροκάδια με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπαίκιν και ρίχνουμε στα κροκάδια μια κουταλιά μαρέγκα μια κουταλιά κροκάδια-+ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρά και το βάζουμε σε ταψάκι 30 νούμερο βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
- Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου 20 λεπτά (δεν πρέπει να σκληρύνει).Το κρυώνουμε και το κόβουμε στα 2 οριζόντια.
- Χτυπάμε την μόρφατ με τα ασπράδια την βανίλια γλυκό και την άχνη ,στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα. Την χωρίζουμε και στο 1/3 βάζουμε το κακάο η κουβερτούρα λιωμένη.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το άρωμα βανίλιας 5-6 λεπτά. το κρυώνουμε. Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στο δίσκο και ρίχνουμε το μισό σιρόπι επάνω κουταλιά -κουταλιά να πάει παντού .Απλώνουμε την καφέ κρέμα ,και σκορπάμε επάνω ψιλοκομμένα φρούτα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, βάζουμε το 1/3 κρέμα και την απλώνουμε επάνω και γύρω -γύρω στην τούρτα. Το άλλο 1/3 το βάζουμε στο κορνέ και κάνουμε σχέδια στην τούρτα.
- Γαρνίρουμε με τα φρούτα κομμένα φετάκια η και ολόκληρα(κερασάκια).
- Φρουί γλασσέ παίρνουμε διάφορα χρώματα για να έχουμε πολυχρωμία στην τούρτα. Αν θέλουμε, βάζουμε γλυκά κουταλιού διάφορα που τα στραγγίζουμε καλά από το σιρόπι τους, εγώ τα πλένω και τα σκουπίζω με καθαρή πετσέτα και μετά τα κόβω.
- Τα κερασάκια μπαίνουν ολόκληρα!







