Η Φανουρόπιτά μου
- 1 φαρίνα κόκκινη.
- 1 κούπα νερό .
- 1 κούπα ζάχαρη.
- 1/2 κούπα λάδι.
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν.
- Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
- 100 γραμμάρια σταφίδες
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα.
- Άχνη για πασπάλισμα.
- 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη .
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός τα καρύδια τις σταφίδες και την άχνη.Τα χτυπάμε καλά .
- Προσθέτουμε και τα καρύδια με τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 30 εκατ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μισή ώρα ή ώσπου να βγεί στεγνή η όδοντογλυφίδα που θα μπήξουμε.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα .Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
Έκανα σε ένα στρογγυλό χαρτί στο μέγεθος του ταψιού διάφορες τρύπες ,σαν σχέδια .Το έβαλα επάνω στην φανουρόπιτα και πασπάλισα την άχνη.Αφαίρεσα όσο μπορούσα καλλίτερα το χαρτί ! Επίσης μπορούμε να σκεπάσουμε με ένα δαντελένιο πετσετάκι το γλυκό μας να πασπαλίσουμε με άχνη και προσεκτικά να αφαιρέσουμε το πετσετάκι. Μου το είπε μια φίλη μου καλή.
Φανουρόπιτα
Φανουρόπιτα με λάδι (πίτα κανέλας)

Η φανουρόπιτα εδώ έγινε με αλεύρι , μπέικιν και σόδα.
την ωρα που τη φτιαχνουμε ,πρεπει να επικρατει απολυτη ησυχια,να ειμαστε ηρεμοι και τιποτα να μη μας αποσπα απ αυτο που κανουμε.ανακατευοντας την,προσευχομαστε στον Αγιο για υγεια,και για ο,τι αλλο θελουμε.και εννειται οτι πρεπει να ειμαστε και καθαροι,οπως δηλαδη οταν φτιαχνουμε αρτο.συγνωμη αν σας κουρασα,αλλα ηθελα να σας πω ο,τι μου εχουν πει και μενα οι παλιοτερες.







