Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γρήγορος Χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Αγαπημένη συνταγή κυρίως την εποχή της νηστείας.

Συστατικά
  • 1 κούπα λάδι μισό μισό με σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι , 1,5 χοντρό και μισό ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό της βρύσης
  • 1,5 κ.γλ. κανέλλα
  • ¼ κ.γλ.γαρύφαλλο
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αμύγδαλα φιλέ ή χοντροκομμένα ψημένα στους 180o για 5 λεπτά περίπου.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά συνεχώς να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε ακόμα 2 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια και ενώ είναι πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  3. Τέλος ρίχνουμε το νερό. Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το μείγμα μας να «ξεκολλά» από τα τοιχώματα, δηλ 4-5 λεπτά ακόμα.Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αν βάλουμε, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε το ζεστό χαλβά σε όμορφη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω κανέλλα και αμύγδαλα αν θέλουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε και σε ατομικές μερίδες σε φορμάκια του μάφιν.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Άκης πρόσθεσε και ελάχιστο μοσχοκάρυδο μαζί με τα άλλα μπαχαρικά, καθώς και αμύγδαλα φιλέ, και του πάνε πολύ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή