Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...


Γρήγορος Χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Αγαπημένη συνταγή κυρίως την εποχή της νηστείας.

Συστατικά
  • 1 κούπα λάδι μισό μισό με σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι , 1,5 χοντρό και μισό ψιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό της βρύσης
  • 1,5 κ.γλ. κανέλλα
  • ¼ κ.γλ.γαρύφαλλο
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αμύγδαλα φιλέ ή χοντροκομμένα ψημένα στους 180o για 5 λεπτά περίπου.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά συνεχώς να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε ακόμα 2 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια και ενώ είναι πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  3. Τέλος ρίχνουμε το νερό. Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το μείγμα μας να «ξεκολλά» από τα τοιχώματα, δηλ 4-5 λεπτά ακόμα.Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αν βάλουμε, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε το ζεστό χαλβά σε όμορφη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω κανέλλα και αμύγδαλα αν θέλουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε και σε ατομικές μερίδες σε φορμάκια του μάφιν.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Άκης πρόσθεσε και ελάχιστο μοσχοκάρυδο μαζί με τα άλλα μπαχαρικά, καθώς και αμύγδαλα φιλέ, και του πάνε πολύ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή