Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γρήγορη τούρτα με espresso

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Ένα ωραίο γλυκό με espresso, παντεσπάνι , σαντιγί χτυπημένη με mascarpone και από πάνω φουντούκια και σοκολάτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 5 αυγα
  • 200 γρ ζάχαρη,
  • 1 μπέικιν,
  • 1βανιλια,
  • 50γρ κακάο ,
  • 100γρ αλεύρι ,
  • 70 γρ κορν φλάουρ

Κρέμα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 μλ λικέρ (προαιρ.)

Σιρόπι

  • 70 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καφέ εσπρέσσο
  • Στόλισμα
  • Φουντουκια ή αμύγδαλα
  • Σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους. Χτυπαμε τους κρόκους με 100 γρ ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν. Χτυπαμε τα ασπράδια ξεχωριστά μεχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα ενωνούμε μαζι και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατευοντας απαλά.
  2. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 25-30'. Εμενα το ταψί μου ηταν 30 Χ 40 και έκοψα το γλυκο στη μεση και εβαλα το ενα πανω στο άλλο.
  3. Για την Κρέμα: κρέμα γάλακτος και mascarpone τα χτυπαμε στο μίξερ. Προσθέτουμε και λικέρ ,οτι σας αρεσει, εγώ δεν εβαλα. Τα χτυπαμε ολα μαζι.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι και βρέχουμε το παντεσπάνι.
  5. Συναρμολογούμε: παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα, ετσι και το δεύτερο. Εγώ πήρα λίγη κρέμα, εβαλα κακάο για να αλλαξη λιγο το χρώμα και εκανα αστέρια με κορνε.
  6. Απο πανω έβαλα φουντουκια, μπορείτε και αμύγδαλα χοντροκομμένα στο μουλτι, και απο πανω σιρόπι σοκολάτας .

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή