Γλυκόξινη μαρμελάδα Δαμάσκηνο
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 4 κούπες κομμάτια από Δαμάσκηνα ώριμα άσπρα
- 3 κούπες ζάχαρη.
- 1/2 κούπα νερό.
- 1 βανίλια.
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- Λίγο αλάτι .
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα από το φλούδι τους και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους . Τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια το καθένα. Τα μετράμε και τα βάζουμε στη φωτιά με το νερό και τα σιγοβάζουμε για 25 λεπτά μέχρι μαλακώσουν
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει ή μαρμελάδα.
- .Αν σχηματιστεί αφρός , ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι, μία βανίλια άρωμα και χυμό μισού λεμονιού και δένουμε την μαρμελάδα.
Σχόλια
Αχ μ' αρέσει Ειρήνη μου!Δεν έχω φτιάξει άσπρα μόνο μαύρα .
τελεια η μαρμελαδα !!ετσι την φτιαχνω και εγω και με ασπρα αλλα και με μαυρα !