Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3993-piroskiken.jpg
Πιροσκί



Γλυκό ταψιού με τριφτή ζύμη

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Πέμπτη, 10 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Στρόισελ, αγαπημένο μας γλυκό!

Συστατικά

Για την ζύμη

  • 300 γρ Αλευρι
  • 50 γρ Βουτυρο (χλιαρο)
  • 50 γρ Ζαχαρη
  • 1 αυγο
  • 1/8 λιτρο γαλα (χλιαρο)
  • 1 μαγια φρεσκια

Για το Στρόισελ (τριφτη ζυμη)

  • 175 γρ Βουτυρο
  • 175 γρ ζαχαρη
  • 300 γρ Αλευρι
  • 1 πακετακι βανιλια
  • και μισο κ.γλ. μπεικην παουντερ,
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το αλευρι σε μια λεκανη και κανουμε στην μεση μια λακουβιτσα.  Βαζουμε μεσα τη μαγια, το χλιαρο γαλα και τη ζαχαρη, ανακατεύουμε καλα με ενα πηρουνι. Το σκεπαζουμε με μια πετσετα της κουζινας και το αφηνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτα σε ζεστο μερος.
  2. Όταν φουσκώσει, βαζουμε το βουτυρο και το αυγο και αρχιναμε να το δουλευουμε με το χερι η με το μηχανημα κουζινας. (Εγω το κανω παντα με το χερι), το δουλευουμε καλα ,αν χρειαστεί λιγο αλευρι οχι πανω απο ενα κουταλι σουπας σιγα σιγα και το πλαθουμε στον παγκο της κουζινας σε μια πολυ μαλακια ζυμη.
  3. Στον πατο της λεκανης μας βαζουμε 2 σταγονες λαδι, το πασαλείβουμε καλα και βαζουμε την ζυμη, την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει για περιπου 3 τεταρτα.
  4. Πλαθουμε για λιγο μετα το φουσκωμα και την ανοιγουμε σε ενα φυλλο να ειναι 1 εκατοστο και το βαζουμε στο ταψι φουρνου πασαλημενο με βουτυρο και το απλωνουμε με το χερι να παει παντου.
  5. Παιρνουμε ενα πηρουνι και το πιεζουμε πανω στην ζυμη να κανει τρυπες, αλλα οχι να σκιστει η ζυμη καθε 5,6 ποντους (με αυτο τον τροπο περναει η ζεστη αναμεσα στην ζυμη) το αφηνουμε στην ακρη και κανουμε την τριφτη ζυμη.
  6. Στην ιδια λεκανη που καναμε την ζυμη, βαζουμε το αλευρι, το λιωμενο βουτυρο, τη ζαχαρη και τα υπολοιπα υλικα και τα πλαθουμε καλα με τα χερια. Αν κολλαει πολύ, τοτε βαζουμε λιγο αλευρι (με τα τρια δαχτυλα ),το τρίβετε και πρεπει να κανει μικρα μπαλακια,η γρομπους και το απλωνετε να παει παντου.
  7. Το βαζετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
  8. Αν θελετε βαζετε αναμεσα , πριν την τριφτη ζυμη , λιωμενο βουτυρο και απο πανω κανελα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορουμε ακομα να κοψουμε μηλα φετες και τα απλωνουμε επανω με κανελα αν θελουμε και μετα το στροισελ. Η ακομα δαμασκηνα τα οποια εχουμε βγαλει το κουκουτσι τους και τα ανοι γουμε μονο απο τη μια μερια και τα βαζουμε σαν σκαλα , να ακουμπαει το ενα πανω στο άλλο να το μισοσκεπαζει, με την σειρα και στο τελος βαζουμε κανελα και λιγο ζαχαρη, οχι ομως πολύ, γιατι θα βγαλει πολυ ζουμι (στα δαμασκηνα παιρνει λιγο παραπανω στο ψησιμο, να το προσεξετε)
  • Συνταγή από παλιό φούρναρη.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή