Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκό ταψιού με τριφτή ζύμη

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Πέμπτη, 10 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Στρόισελ, αγαπημένο μας γλυκό!

Συστατικά

Για την ζύμη

  • 300 γρ Αλευρι
  • 50 γρ Βουτυρο (χλιαρο)
  • 50 γρ Ζαχαρη
  • 1 αυγο
  • 1/8 λιτρο γαλα (χλιαρο)
  • 1 μαγια φρεσκια

Για το Στρόισελ (τριφτη ζυμη)

  • 175 γρ Βουτυρο
  • 175 γρ ζαχαρη
  • 300 γρ Αλευρι
  • 1 πακετακι βανιλια
  • και μισο κ.γλ. μπεικην παουντερ,
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το αλευρι σε μια λεκανη και κανουμε στην μεση μια λακουβιτσα.  Βαζουμε μεσα τη μαγια, το χλιαρο γαλα και τη ζαχαρη, ανακατεύουμε καλα με ενα πηρουνι. Το σκεπαζουμε με μια πετσετα της κουζινας και το αφηνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτα σε ζεστο μερος.
  2. Όταν φουσκώσει, βαζουμε το βουτυρο και το αυγο και αρχιναμε να το δουλευουμε με το χερι η με το μηχανημα κουζινας. (Εγω το κανω παντα με το χερι), το δουλευουμε καλα ,αν χρειαστεί λιγο αλευρι οχι πανω απο ενα κουταλι σουπας σιγα σιγα και το πλαθουμε στον παγκο της κουζινας σε μια πολυ μαλακια ζυμη.
  3. Στον πατο της λεκανης μας βαζουμε 2 σταγονες λαδι, το πασαλείβουμε καλα και βαζουμε την ζυμη, την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να ξεκουραστει για περιπου 3 τεταρτα.
  4. Πλαθουμε για λιγο μετα το φουσκωμα και την ανοιγουμε σε ενα φυλλο να ειναι 1 εκατοστο και το βαζουμε στο ταψι φουρνου πασαλημενο με βουτυρο και το απλωνουμε με το χερι να παει παντου.
  5. Παιρνουμε ενα πηρουνι και το πιεζουμε πανω στην ζυμη να κανει τρυπες, αλλα οχι να σκιστει η ζυμη καθε 5,6 ποντους (με αυτο τον τροπο περναει η ζεστη αναμεσα στην ζυμη) το αφηνουμε στην ακρη και κανουμε την τριφτη ζυμη.
  6. Στην ιδια λεκανη που καναμε την ζυμη, βαζουμε το αλευρι, το λιωμενο βουτυρο, τη ζαχαρη και τα υπολοιπα υλικα και τα πλαθουμε καλα με τα χερια. Αν κολλαει πολύ, τοτε βαζουμε λιγο αλευρι (με τα τρια δαχτυλα ),το τρίβετε και πρεπει να κανει μικρα μπαλακια,η γρομπους και το απλωνετε να παει παντου.
  7. Το βαζετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
  8. Αν θελετε βαζετε αναμεσα , πριν την τριφτη ζυμη , λιωμενο βουτυρο και απο πανω κανελα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορουμε ακομα να κοψουμε μηλα φετες και τα απλωνουμε επανω με κανελα αν θελουμε και μετα το στροισελ. Η ακομα δαμασκηνα τα οποια εχουμε βγαλει το κουκουτσι τους και τα ανοι γουμε μονο απο τη μια μερια και τα βαζουμε σαν σκαλα , να ακουμπαει το ενα πανω στο άλλο να το μισοσκεπαζει, με την σειρα και στο τελος βαζουμε κανελα και λιγο ζαχαρη, οχι ομως πολύ, γιατι θα βγαλει πολυ ζουμι (στα δαμασκηνα παιρνει λιγο παραπανω στο ψησιμο, να το προσεξετε)
  • Συνταγή από παλιό φούρναρη.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή