Γλυκό ψυγείου με ρυζόγαλο
- 1 λιτρο γαλα
- μια φλιτζανα Ρυζι για ρυζογαλο
- 1 κροκο απο αυγο
- ζαχαρη 50 γρ (αν θελετε και παραπανω)
- μισο φασολι απο βανιλια ή φακελακι
- 2 κουταλιες βανιλια (κρέμα βανιλια που την βραζουμε )
- 500 γρ Φραουλα
Για τα μπισκοτα:
- 16 μπισκοτα σαβαγιαρ
- 1 φλιτζανα γαλα με εσπρεσο και μια κουταλια βανιλια σιροπι
- λιγη κανελα
- Για το ρυζογαλο: Σε μια κατσαρολα προσθετουμε το γαλα, βαζουμε την ζαχαρη και το Ρυζι (το ξεπλενω για λιγο) και ανακατεβουμε παντα και προσεχουμε να μην μας κολλησει.
- Οταν το ρυζι ειναι πια βρασμένο, αλλα οχι λιωμενο, ανακατευω με λιγο γαλα την Κρεμα βανιλιας και το ριχνω μεσα στο ρυζογαλο. Ριχνω και τον κορκο απο το αυγο και συνεχιζω να ανακατευω για καμποση ωρα . Αν δεν εχει σφιξει, βαλτε ακομα λιγο (κρέμα βανιλια που την βραζουμε). Το βαζουμε στην ακρη να κρυωσει για λιγο.
- Πλενουνε τις φραουλες και τις αφηνουμε να στραγγίξουν, τις κοβουμε σε μικρα κομματια και τις βαζουμε μεσα μια κουταλια αχνη, τις ανακατευουμε καλα να τραβηξουν την ζαχαρη.
- Για τα σαβαγιαρ: Ενα ποτηρι γαλα,ζεστο. Κανουμε ενα εσπρεσο, (αν δεν εχουμε κανουμε με το Νες καφε ενα), το βαζουμε μεσα στο γαλα , προσθετουμε το σιροπι και τα ανακατευ ουμε μαζί με την κανέλα.
- Βουταμε τα σαβαγιαρ και τα βαζουμε σε μια βαθια γυαλινη φορμα μεγεθος 20 περίπου.
- Βαζουμε το μισο Ρυζογαλο επανω και βαζουμε την στρωση απο τη φραουλα και απο πανω το υπολοιπο Ρυζογαλο.
- Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει. Οταν το βγαλουμε το πασπαλι ζουμε με την κανελα και λιγη ζαχαρη .
- Για γαρνιτουρα κοβουμε στην μεση τις φραουλες, τις βαζουμε επανω οπως θελουμε και τις περιχυνουμε με σιρόπι από Φραουλα η Κερασι η και διαφορα αλλα για παγωτο.