Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 13 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου από τα γνωστά, τα κλασσικά, που όμως το φτιάχνω με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Είναι εύκολο, γρήγορο και υγιεινό!

Συστατικά
  • Μπισκότα μιράντα μεγάλη συσκευασία

Για την κρέμα βανίλιας

  • 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια(όχι στιγμής)
  • 650 ml γάλα φρέσκο
  • 5-6 κ.σ.ζάχαρη

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 2,5 φλ/νια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ.κορν-φλάουρ
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού κοφτή
Οδηγίες

 

  1. Φτιάχνω πρώτα την κρέμα βανίλιας όπως λέει το σακουλάκι, διαλύοντας τη ζάχαρη με τα ¾ της ποσότητας του γάλακτος.
  2. Και μόλις ζεσταθεί το μείγμα καλά, προσθέτω και το άνθος αραβοσίτου βανίλια που έχω διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα.
  3. Ανακατεύω συνεχώς και μόλις πήξει, το κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Στρώνω σε μικρό πυρέξ τα μισά μπισκότα (μία στρώση)και πάνω ρίχνω τη ζεστή κρέμα βανίλιας και το αφήνω μέχρι να φτιάξω την κρέμα πορτοκαλιού.
  5. Βάζω τα 2 φλ/νια χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  6. Διαλύω το κορν φλάουρ στην υπόλοιπη πορτοκαλάδα και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  7. Στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
  8. Βάζω πάνω από την κρέμα βανίλια τα υπόλοιπα μπισκότα και πάνω τους την ζεστή κρέμα πορτοκαλιού.
  9. Βάζω το πυρέξ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό μπορεί να γίνει και σε μορφή τούρτας βάζοντας ένα τσέρκι με τα υλικά  όπως λένε οι οδηγίες. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αφαιρούμε το τσέρκι και το στολίζουμε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού.

Σχόλια
Σχόλιο από elenavan , Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Με γύρισες στα χρόνια του Δημοτικού που το έφτιαχνε η μαμά μου.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 15 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τόσο απλό και φίνο,γεμάτο μνήμες παιδικές .
Μου έδωσες και ιδέα .
Στην γιορτή μου θα φτιάξω μια τούρτα οπου για επικάλυψη ,θα έχει την κρέμα πορτοκαλιού σου .
Εσυ τι λες ?
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009
Tι είδους τούρτα θα είναι; σοκολάτα;
Νομίζω ότι θα ταιριάζει, Ντίνα! Γράψε λεπτομέρειες.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009
Αργησα να δω την ερωτηση σου Ηλιαννα Εστω και αργοπορημένα σου λεω οτι ήταν σοκολάτα και τις ταίριαζε απόλυτα, η συγκεκριμένη επικάλυψη.
Σχόλιο από astarti , Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Hlianna, bravo katapliktiko to glikaki soy, mono pou i krema portokalioy moy pikrise ligo mipos ebala poli ksisma portokaliou_? eyxaristo
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009
΄Η έβαλες πολύ ξύσμα ή έξυσες και το άσπρο του πορτοκαλιού που συνήθως πικρίζει. Την επόμενη φορά πρόσεξε τα αυτά τα 2 πραγματάκια. Είναι και πολύ υγειινό για τα παιδιά. Θα γράψω να μπαίνει λιγότερο ξύσμα στη συνταγή αν και εμένα δεν έτυχε να μου πικρίσει ποτέ. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου, astarti :)
Σχόλιο από Ντεπι , Πέμπτη, 12 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
καταπληκτικο γλυκακι,θα δοκιμαστει συντομα...
Σχόλιο από m54 , Τετάρτη, 18 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Με γύρισες και μένα πολλά χρόνια πίσω όταν το έφτιαχνα στα παιδιά μου το καλοκαίρι αρκετά συχνά. Με μια-δυο διαφορές που το έκαναν λίγο πιο εύκολο.
Για βάση εβαζα φρυγανιές που τις εβρεχα με λίγο σιρόπι και χρησιμοποιούσα δυο φακέλλους ανθος αραβοσ. Το ένα το εφτιαχνα κανονικά με γάλα και το έστρωνα πάνω στις φρυγανιές και το άλλο αντί για γάλα εριχνα το χυμό πορτοκαλιού και αφου πάγωνε η πρώτη κρεμα έριχνα και τη δευτερη. Τελευταία το θυμήθηκα και το έφτιαξα πάλι. Υγιεινό και γρήγορο.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Βιανκα, που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμ!!δεν σας λεω τιποτα φτιαξτετο και μετα τα λεμε
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θεικόοοοο!!Ξετρελάθηκαν τα παιδάκια μου...Η κρέμα πορτοκαλιού είναι τελεία.Έυγε!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 28 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Σούλα που έφτιαξε τη συνταγή!
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 21 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα το φτιάξω κι εγω ευχαριστώ πολύ Ηλιάννα μου!
Σχόλιο από ελσα , Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
5 σκουφάκια απο εμένα και 1000 από την κόρη μου που είναι το αγαπημένο της....κι εγώ κάνω τη παραλλαγή της συνταγής με φρυγανιές και σιρόπι,την προτείνω ότι και να έχει ως βάση φρυγανιές,μπισκότα τετράγωνα,μακρόστενα....
Σχόλιο από Ελενα , Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αν αντί για κρέμα βανίλιας έβαζα αυτή με άρωμα πορτοκαλιού δεν θα γίνει το γλυκό πιο πορτοκαλένιο? και τώρα που το σκέφτομαι μήπως θα του ταίριαζε και η κρέμα με άρωμα σοκολάτας?
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2013
Έλενα, το γλυκό αυτό δεν δέχεται αυτές τις αλλαγές που λες, γιατί τότε θα μας βγει κάτι άλλο. Δοκίμασε τη συνταγή αυτή όπως είναι, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει όπως αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Σχόλιο από mari , Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014
Hlianna εκανα χθες το γλυκο αλλα κάτι μου πηγε λαθος στην κρέμα πορτοκαλιού νομίζω οτι εκανα λαθος στις αναλογίες χυμού κορν φλαουρ και εγινε σαν ζελέ μήπως σου είναι ευκολο να μου πεις γραμμαρια πορτοκαλάδας κορν φλαουρ που θέλει η συνταγή ; επίσης περίπου ποσα λεπτά χρειάζεται για να πήξει στον βαθμό που επιθυμούμε η κρέμα ;
γιατι θέλω να το ξανακάνω Ευχαριστώ!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014
Φυσικά και θα σφίξει η κρέμα πορτοκαλιού, τώρα όταν λες ζελέ τι εννοείς.....Το πορτοκάλι είναι 2,5 δοσομετρικές κούπες περίπου 650 ml και 4 κοφτές κ.σούπας κορν φλάου.....δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να πήγε λάθος....
Σχόλιο από mari , Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014
όταν λέω ζελέ εννοώ οτι επηξε παρα πολύ αλλα κατάλαβα το λάθος εβαλα λιγότερο χυμό θεώρησα οτι 1 φλ είναι 200γρ και έπεσε πολύ το κορν φλάουρ...σευχαριστώ πολύ θα ξανα προσπαθήσω
Μεταφορά στην κορυφή