Γλυκό ψυγείου με μπισκότα Ορέο
- μπισκότα Oreo περίπου 36
- 100 γρ. βούτυρο λειωμένο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος η φυτικη κρεμα η 2 κουτιά μορφατ
- 350 γρ, τυρί κρέμα ό,τι θέλετε
- 1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα
- 2 Φάκελοι στιγμιαία κρεμα με γευση σοκολάτας
- Γαλα λιγότερο απο ο, τι γράφει η συσκευασία εμένα έγραφε 300 μλ σε κάθε φάκελο εγω εβαλα, 225μλ δηλαδη για δυο Φακελα εγω εβαλα 450 μλ γαλα
- Και αν θελουμε σος σοκολατας απο αυτή που βαζουμε επάνω στα παγωτά
- Τσιπς Σοκολατας αν θελουμε για το γαρνίρισμα
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, κρατάμε μια κουπα για την επικάλυψη.
- Τα υπόλοιπα θρυμματισμενα μπισκοτα τα ανακατεύουμε με το λιωμενο βούτυρο.
- Τα απλώνουμε σε ενα πυρεξ και πατάμε με το κουτάλι να έχουμε έναν πάτο. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθετουμε τις 2 κουταλιές της σούπας γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος η την μορφατ η την φυτικη κρεμα της αρεσκείας μας σε σαντιγί. Ανακατέψτε την μισή σαντιγι με το τυρι. Απλώνουμε επάνω στην βάση.
- Χτυπαμε τη στιγμιαία κρεμα σοκολατας με το γαλα για 5 λεπτα μεχρι να αρχίσει να πήζει. Το απλώνουμε επάνω στην κρεμα τυρι ....τωρα αν θελουμε, περιχυνουμε απο τη σος σοκολατας .
- Απλώνουμε απο πάνω την υπόλοιπη σαντιγι και πασπαλιζουμε με τα υπόλοιπα θρυμματισμενα μπισκοτα, η αν θελουμε με τρούφα η με τσιπσ σοκολατας.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο αποβραδίς ή για 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Έγινε διόρθωση στη συνταγή στην κρέμα γάλακτος. Για καλύτερα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθεί 500ml κρέμα γάλακτος δηλ 2 κούπες ή 2 μόρφατ σαντιγί σε κουτί