Γλυκό ψωμάκι με γλάσο
Ζύμη:
- 5 φλ.αλεύρι,
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
- ¼ φλ. ζάχαρη,
- 3/4 φλ. μαργαρίνη συν 2 κ.σ. για τα φύλλα,
- 1 φλ. γάλα,
- 1/4 φλ. νερό,
- 1 κ.γλ.αλάτι,
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Γέμιση:
- ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη ή καστανή,
- ½ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα,
- 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές,
- 1 κ.σ. κανέλα.
Γλάσο:
- 2 φλιτζάνια άχνη,
- 2 κ.σ. μέλι,
- 2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου,
- ¼ φλ. γάλα.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα,μαργαρίνη και νερό σε κατσαρολάκι να χλιαρύνει.
- Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά και αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό μείγμα γάλα-μαργαρίνη και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε 5-6 λεπτά να αποκτήσουμε απαλή ζύμη,αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 1/2 ώρα.
- Πατάμε τη ζύμη με το χέρι μας να ξεφουσκώσει την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο φύλλο, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο με μια κουταλιά μαλακή μαργαρίνη.
- Ανακατεύουμε σε μπολάκι τα υλικά της γέμισης και μοιράζουμε κουταλιές πάνω από τα βουτυρωμένα φύλλα. Κλείνουμε κάθε ορθογώνιο φύλλο σε ρολό, κλείνοντας καλά τις άκρες τους.
- Βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα τα ρολά και τα διπλώνουμε στη μέση, όπως φαίνονται στις φωτό, με ένα ψαλίδι κόβουμε κατά μήκος τα ρολάκια, γυρίζουμε προς τα έξω τις κομμένες λωρίδες και ενώνουμε τις άκρες τους σχηματίζοντας καρδούλες.
- Σκεπάζουμε πάλι τη ζύμη μας, αφήνουμε 30 λεπτά, αλείφουμε με μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο 20 λεπτά περίπου να ροδίσει.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο:
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή χτυπάμε στο μίξερ την άχνη, μαργαρίνη, γάλα και μέλι καλά σε πηχτό γλάσο. Μόλις βγάλουμε το ψωμάκι μας ρίχνουμε το γλάσο και σερβίρουμε.
Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό ή κρύο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γέμιση με αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας. Συνταγή από το:sprinklebakes.com