Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

526-526xavai-111.jpg
Χαβανέζικη Σαλάτα



Γλυκό με σαβαγιάρ και φρουτένια κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απλό και εύκολο γλυκό ψυγείου με απίθανη γεύση.

Συστατικά
  •     1 πακέτο σαβαγιάρ των 200 γραμμαρίων.
  •     1 κομπόστα φρούτων η ροδάκινο.
  •     1 λίτρο γάλα.
  •     5 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια που θέλει βράσιμο.
  •     4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
  •     6 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  •     2 κρόκους αυγών.
  •     1 κουτί φυτική σαντιγί μόρφατ.(σαντιγί σε μεταλλικό κουτί στα ράφια των σούπερ         μάρκετ)
  •     3 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
  •     Ξύσμα από ένα πορτοκάλι .
  •     1 βανίλια άρωμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε την φυτική κρέμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα να παγώσει.    Βάζουμε τα 3/4 από το γάλα σε μια κατσαρόλα να κάψει.    Στο υπόλοιπο 1/4 ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη , τους κρόκους , το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.    Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα επάνω στη φωτιά να δέσει.
  2. Η κρέμα μας πρέπει να είναι αφράτη, και σταθερή.    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.    Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
  3.  Όταν η κρέμα κρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε απαλά τα στραγγισμένα φρούτα της κομπόστας.    Αν είναι μεγάλα κομμάτια τα κόβουμε σε μικρά.
  4.  Σε μια πιατέλα διαστάσεων περίπου 36Χ12 στρώνουμε μια σειρά σαβαγιάρ αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει για λίγο στο σιρόπι της κομπόστας με τα φρούτα.    Ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας με φρούτα την στρώνουμε καλά και συνεχίζουμε με δεύτερη σειρά σαβαγιάρ κατά τον ίδιο τρόπο.    Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
  5. Χτυπάμε την παγωμένη μόρφατ με την άχνη και μια βανίλια για 20 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψει.    Στρώνουμε την σαντιγί επάνω και γύρω από το γλυκό.
  6. Σερβίρουμε μετά από 2-3 ώρες , αφού σταθεροποιηθεί το γλυκό.    Διακοσμούμε με μαρμελάδα ροδάκινο, η όποια άλλη θέλουμε και κομμάτια φρούτων.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012
Οι κρόκοι των αυγών είναι απαραίτητοι, Τζένη; Αν τους παραλείψω , θα έχει μεγάλη διαφορά;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012
Δεν το έχω κάνει, Ηλιάννα, χωρίς τους κρόκους και δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά!Ίσως όμως να μην έχει και μεγάλη!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 08 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφο το γλυκό σου Τζένη και πολύ γευστικό πρέπει να είναι!!Μπράβο!!
Σχόλιο από gaknis , Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
λοιπον Τζενη μου το γλυκο σου εγινε απιθανο το εκανα χθες απογευμα και ειναι τοσο αναλαφρο γευστικο και δροσερο!!!!!!!!!!!!!μπραβο σου για την υπεροχη συνταγη σου.........Και οσες δεν το δοκιμασατε χάνετε.πολλα σκουφακια το αξιζεις.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012
Ευχαριστώ Αλέκα,χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι!!! Να είσαι καλά!!
Μεταφορά στην κορυφή