Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γλυκό με κρέμα καραμελέ

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολη συνταγή για τούρτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • βανίλια
  • 50 γρ.αλεύρι

για την κρέμα:

  • 1 κουτί γάλα ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
  • 1 βούτυρο
  • λίγη μαρμελάδα (αντί σιρόπι)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τους 4 κρόκους με την άχνη και την βανίλια να αφρατέψει. Προσθέτουμε μαρέγκα από τα 4 ασπράδια και αλεύρι προσεκτικά. Απλώνουμε σε λαδόκολλα τη ζύμη και ψήνουμε γρήγορα με τον αέρα.
  2. Όταν έχει κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε 3 λωρίδες. Την κάθε λωρίδα βρέχουμε με ζεστή μαρμελάδα της αρεσκείας μας. (Την είχαμε βράσει για λίγο.) Μετά απλώνουμε την κρέμα καραμελέ και τοποθετούμε την επόμενη λωρίδα.
  3. Έτσι συνεχίζουμε το στρώσιμο και στο τέλος πασαλείβουμε όλο το γλυκό με την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα και στολίζουμε με σαντηγή ή με άλλο τρόπο.
  4. Κρέμα καραμελέ:   Βράζουμε για 2 ώρες μέσα στο νερό την κονσέρβα με το γάλα ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ (εγώ το βράζω για μια ώρα μέσα στην χύτρα, σε χαμηλό). Όταν η κονσέρβα έχει κρυώσει, την ανοίγουμε και το περιεχόμενο χτυπάμε στο μίξερ με 1 βούτυρο, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ίβα, μου αρέσει ο τρόπος που κάνεις το παντεσπάνι κι εγώ έτσι το κάνω και είναι πολύ πρακτικό! Δε χωρίζεις πάτους και φασαρίες. Είναι εύκολη!!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια ιδεα μπραβο Ιβα!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2012
Ίβα ,γράφεις βούτυρο εννοείς ένα πακέτο η μια κουταλιά ,και το πακέτο πόσων γραμμαρίων να είναι;
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφο και εύκολο γλυκάκι Ιβα!!
Μεταφορά στην κορυφή