Γιουβαρλάκια της Σοφίας
- ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
- 1/2 κ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3/4 φλυτζ. του ελ καφε ρύζι καρολίνα
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- λιγο πιπέρι
- λιγο μαιντανό
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. λάδι
- ΣΟΥΠΑ
- 4 Φλ.νες νερό περιπου
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 φλ/κι λάδι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κοφτή κ.σ αλάτι
- 1/2 κ.σ μπαχαρικό της maggi λαχανικών προαιρετικά
- αλεύρι για την επικαλυψη στα γιουβαρλάκια
- ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
- Πλάθω τα υλικά για τα γιουβαρλάκια όλα μαζί τα αφηνω λίγο να δέσουν οι γεύσεις των υλικών.
- Βάζω στη κατσαρόλα το νερό να βράσει.
- Σ ένα ταψάκι βάζω αλεύρι και ρίχνω τα γιουβαρλακια, τα γυρίζω ώστε να αλευρωθουν καλά και τα ρίχνω στο νερό που βράζει.
- Τ αφήνω περίπου μισή ώρα και προσπαθω εν τω μεταξυ να τα ξαφρίζω καλά.
- Ρίχνω το ρύζι και τ αλλα υλικά.
Δεν βάζουμε πολύ ρύζι για να μην γίνει σαν πιλάφι ,χυλώνει με το αλευρι που εχουν τα γιουβαρλάκια.
Οταν βράσει το φαγητό αφήνω λίγο να κρυώσει, φτιάχνω αυγολέμονο με ενα αυγο ένα λεμόνι και ζουμάκι ζεστο όχι καφτό στο μούλτι η στο μιξερ για τον φραπέ.