Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1517-xalvasdepis.jpg
Ο χαλβάς της Ελένης



Γιουβαρλάκια της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, ένα νοστιμο ελληνικό παραδοσιακο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
  • 1/2 κ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3/4 φλυτζ. του ελ καφε ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • λιγο πιπέρι
  • λιγο μαιντανό
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. λάδι
  • ΣΟΥΠΑ
  • 4 Φλ.νες νερό περιπου
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 φλ/κι λάδι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κοφτή κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.σ μπαχαρικό της maggi λαχανικών προαιρετικά
  • αλεύρι για την επικαλυψη στα γιουβαρλάκια
  • ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
Οδηγίες
  1. Πλάθω τα υλικά για τα γιουβαρλάκια όλα μαζί τα αφηνω λίγο να δέσουν οι γεύσεις των υλικών.
  2. Βάζω στη κατσαρόλα το νερό να βράσει.
  3. Σ ένα ταψάκι βάζω αλεύρι και ρίχνω τα γιουβαρλακια, τα γυρίζω ώστε να αλευρωθουν καλά και τα ρίχνω στο νερό που βράζει.
  4. Τ αφήνω περίπου μισή ώρα και προσπαθω εν τω μεταξυ να τα ξαφρίζω καλά.
  5. Ρίχνω το ρύζι και τ αλλα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε πολύ ρύζι για να μην γίνει σαν πιλάφι ,χυλώνει με το αλευρι που εχουν τα γιουβαρλάκια.
Οταν βράσει το φαγητό αφήνω λίγο να κρυώσει, φτιάχνω αυγολέμονο με ενα αυγο ένα λεμόνι και ζουμάκι ζεστο όχι καφτό στο μούλτι η στο μιξερ για τον φραπέ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή