Γιουβαρλάκια της γιαγιάς
- 1 κιλό κιμά βοδινό
- 2 αυγά
- 2 ψωμάκια η 4 φέτες ψωμί άσπρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Κρέμα
- 100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 750 ml ζωμός κρέατος κύβο η από λαχανικά η από κοτόπουλο
- 500 ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- ½ φλιτζάνι κρασί άσπρο
- 1 πρέζα Ζάχαρη (για γεύση) προαιρετικά
- Αλάτι, πιπέρι

- Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο χλιαρό νερό και το στραγγίζουμε, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Με λαδωμένα χέρια κάνουμε κανονικά καφεδάκια και τα βάζουμε στην άκρη.
- Για την σάλτσα, λιώνετε το βούτυρο (μαργαρίνη) σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε αργά και ελαφρώς
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς και πολύ αργά το γάλα και όλα τα άλλα υλικά
- Αφήνουμε λίγο για 2 λεπτά να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μας .
- Σκεπαζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε στην πιο χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά να βράσει σιγά σιγά.
- Το σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα η με πατάτες νερόβραστες με σαλάτα



Εγώ τις πατάτες τις βάζω μαζί με τα γιουβαρλάκια και βράζουν,παίρνουν όλες τις γεύσεις και γίνονται πολύ νόστιμες!!προσθέτω και 2-3 καρότα σε ροδέλες,την κάπαρη δεν βάζω γιατί δεν αρέσει!!!!






