Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια παραδοσιακή νοστιμιά σε κόκκινο χρώμα!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • Μισή κούπα ρύζι γλασέ
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο νερό
  • ¼ της κούπας λάδι
  • 2 κούπες χυμό ντομάτας ή αραιωμένο πελτέ ή φρέσκια ντομάτα
  • 3 -4 κούπες νερό
  • Μισό κρεμμύδι τριμμένο για τη σάλτσα
  • 1-2 κουταλιές σούπας ρύζι (προαιρ.)
  • Λίγο αλεύρι  για το αλεύρωμα (προαιρ.)
  • 1 τριμμένο καρότο (προαιρ.)
Οδηγίες



  1. Σε λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ρύζι, το αυγό,  το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τα γιουβαρλάκια μας. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ζύμωμα για να γίνουν αφράτα.
  2. Αφήνουμε για ένα μισάωρο στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη και πλάθουμε μικρά μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι. Τα αλευρώνουμε αν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι αρκετά πηκτή.
  3. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα για τα γιουβαρλάκια.
  4. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την ντομάτα και το καρότο (είναι καλό αν έχουμε μικρά παιδιά) για λίγο.
  5. Ρίχνουμε το νερό , αλάτι , πιπέρι και μόλις βράσει ο ζωμός αυτός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ένα ένα. Φροντίζουμε το νερό μόλις να τα σκεπάζει.
  6. Σε μέτρια φωτιά  ψήνουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά με μισή ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε με κουτάλι , αλλά κινώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
  • Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε βραστό νερό ανάλογα με το πόσο αραιό θέλουμε το ζουμί μας.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο πιάτο της οικογένειας, στο δε σερβίρισμα προσθέτω και μια κουταλιά γιαούρτι στο πλάι. Στη σάλτσα πασπαλίζω και μια ιδέα κανέλας. Καρότο τριμμένο δεν έχω βάλει ποτέ αλλά την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Έφτιαξα τα γιουβαρλάκια,με μικρές δικές μου παρεμβάσεις,έβαλα μια σκελίδα σκόρδο στο ζύμωμα του κιμά, και πρίν το πλάσιμο, την αφαίρεσα.Έβαλα και ελάχιστο δυόσμο, και δεν έβαλα καρότο.Έγιναν πεντανόστιμα!!Πολύ καλή συνταγή,ευχαριστούμε!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εφτιαξα τα γιουβαρλάκια σου σήμερα Ηλιάννα με φρέσκες ντοματούλες!!έγιναν πολύ νόστιμα,μπράβο!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή