Γίγαντες με μυρωδικά και λαχανικά στο φούρνο
- 200-300 γρ. φασόλια γίγαντες,
- 1 μελιτζάνα,
- 2 κολοκυθάκια,
- 2 καρότα,
- 1 πιπεριά κόκκινη,
- 3 κρεμμύδια ξερά,
- 1/2 ματσάκι σέλινο,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό,
- 1 κουτί ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες,
- 100ml ελαιόλαδο,αλατοπίπερο και ρίγανη.
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες όλη νύχτα, τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε ,μαζί με ένα κρεμμύδι,σε χαμηλή φωτιά 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα καρότα, το σέλινο, το δυόσμο και τρίβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, εγώ τα έκοψα σε φέτες. Σουρώνουμε τους γίγαντες.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το λάδι και προσθέτουμε τους γίγαντες να σοτάριστούν ελαφρά.
- Αδειάζουμε γίγαντες και λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό,τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180β. για 45 λεπτά.
Δεν είχα κόκκινη πιπεριά και έβαλα πράσινη,γίνονται λουκούμι τα όσπρια με τα λαχανικά. Η συνταγή ειναι από το in.gr