Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3767-roxakiabar.jpg
Ροξάκια



Γερμανικά Brezel

recipe image
Προστέθηκε απόΝάνα, Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό γερμανικό, τρώγεται σαν ψωμάκι! Σκέτο ή με φρέσκο βούτυρο ακόμα καλύτερο! Ό,τι είναι για τους Έλληνες το σουσαμένιο κουλούρι ,είναι για τους Γερμανούς το μπρέτσελ!

Συστατικά
  • 500γρ. αλεύρι
  • 1 φρέσκια μαγιά,42γρ.
  • 50γρ. βούτυρο μαλακό
  • 250μλ. γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 3κ.σ. μαγειρική σόδα για το τέλος
Οδηγίες
  1. Ανακατεύω στο χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνω για λίγο να σταθει.
  2. Προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά(εκτός της σόδας!) ζυμώνω κι αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος ,μέχρι να διπλασιαστεί .
  3. Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, πλάθω 8-10 μπάλες ή φτιάχνω ότι σχήμα θέλω.
  4. Βράζω τη σόδα σε 1 λίτρο νερό και βουτάω για 30 δευτερόλεπτα το κάθε μπαλάκι με τρυπητή κουτάλα.
  5. Αραδιάζω σε ταψί και χαράζω με μαχαίρι (αν είναι στρογγυλά χαράζω σταυρωτά) και αφήνω σκεπασμένα ακόμη 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  6. Τα αφήνω σκέτα ή βάζω από πάνω χοντρό αλάτι, σουσάμι ή τριμμένο κασέρι. Τα ψήνω στους 190 βαθμούς,20-25 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για το παραδοσιακό σχήμα πλάθουμε λεπτά κορδόνια και πιάνοντας τις δυο άκρες, στριφογυρίζουμε και κλείνουμε σταυρωτά. Χαράζουμε ίσια το κάτω μέρος.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011
Η σόδα πρέπει να παίζει σπουδαίο ρόλο, έτσι δεν είναι!!!!Ωραία συνταγή!
Σχόλιο από Νάνα , Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011
Ηλιάννα,εάν δεν βουτηχτούν τα μπρέτσελ στη σόδα,δεν θα αποκτήσουν ούτε αυτό το χρώμα,ούτε τη γεύση που πρέπει να έχουν!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα!!! Θα δοκιμαστούν σίγουρα!!
Μεταφορά στην κορυφή