Γαρίδες τηγανιτές σε κουρκούτι
- Γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος, το κεφάλι και το εντεράκι τους (αν είναι μεγάλες)
- 1 κουτί μπύρα
- Αλεύρι απλό για τηγάνι ή που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι, πιπέρι
- Βάζουμε τις γαρίδες, αφού τις πλύνουμε, να στραγγίσουν καλά.
- Σε μπολ βάζουμε μπύρα και ρίχνουμε αλεύρι ,αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Πρέπει να γίνει ένα μείγμα παχύρευστο.
- Το αφήνουμε κανένα μισάωρο στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια παίρνουμε και βουτάμε μία μία τις γαρίδες στο κουρκούτι αυτό.
- Και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Αν το αλεύρι είναι απλό, τότε θα κάνει μια πολύ ωραία τραγανιστή κρούστα.
- Αν το αλεύρι είναι up, τότε θα γίνουν φουσκωτές και πρέπει να φαγωθούν αμέσως( όπως στη φωτογραφία)
- Συνοδεύουμε με σάλτσα για γαρίδες
Εξαρτάται από την ποσότητα που θα τηγανίσουμε, για μικρότερη ποσότητα, βάλτε το μισό κουτάκι μπύρα.
Επίσης με αυτό το κουρκούτι μπορούμε να τηγανίσουμε καλαμαράκια, μπακαλιάρο ,λαχανικά κ.α.