Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Building on the foundation of its predecessor
DonnaKB 28.5.2022 7:01
Ultra-soft steps, meet superior cushioning
DonnaKB 28.5.2022 6:57
Inspired by the vibrant energy and sights that tak
DonnaKB 28.5.2022 6:55
Pairing a down-to-earth persona with out-of-this-w
DonnaKB 28.5.2022 6:52
The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαρδουμπάκια

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα, πικάντικα και εορταστικά...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 συκωταριά
  • 1 εντεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα έντερα κάτω από τρεχούμενο νερό, επαναλαμβάνοντας 3-4 φορές.  Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να κόψουμε τα έντερα σε κομμάτια 30-40 εκ. πλένοντας αυτά τα κομμάτια ένα-ένα χωριστά.
  2. Πλένουμε τη συκωταριά και χωρίζουμε τα μέρη της, την καρδιά, τα πνευμόνια, τη σπλήνα, το συκώτι, τα γλυκάδια.
  3. Κόβουμε το κάθε μέρος σε κομμάτια (κατά μήκος) περίπου 10 εκ.
  4. Τοποθετούμε όλα τα τεμαχισμένα κομμάτια της συκωταριάς σε ένα μπολ.
  5. Πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στην λεπτή πλευρά του τρίφτη και τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ.
  7. Ανακατεύουμε καλά όλα τα κομμάτια του μπολ με τα καρυκεύματα με τα χέρια μας να αναμιχθούν καλά.
  8. Παίρνουμε 2-3 κομμάτια διαφορετικού είδους, τα κρατάμε μαζί και με το έντερο τυλίγουμε σφιχτά, γύρω-γύρω στο κέντρο.
  9. Σταθεροποιούμε το τελείωμα του εντέρου, είτε δένοντας την άκρη του, είτε περνώντας την άκρη του ανάμεσα από το υπόλοιπο τυλιγμένο έντερο.



Τοποθετούμε τα γαρδουμπάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 230ο C για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρουμε με φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού.
Τα γαρδουμπάκια τρώγονται ζεστά.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πόσο τραγανά και λαχταριστά γίνονται έτσι! Υπέροχο μεζεδάκι και όχι μόνο για το Πάσχα!!!Επίσης κάπου είχα δει, για μεγαλύτερη ευκολία ότι τα περνούν σε καλαμάκι από σουβλάκι και μόλις τα τυλίξουν το αφαιρούν ή αν θέλουν το αφήνουν έτσι.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010
Ναι Hlianna κι αυτό γίνεται. Ανάλογα πως το έχει συνηθίσει ο καθένας. Εμείς για παράδειγμα αυτό που περιγράφεις θα το λέγαμε κοκορετσάκι. Το γαρδουμπάκι που κάνουμε εμείς, είναι αυτό που μας έχει μάθει η γιαγιά μου, στο μέγεθος μπουκιάς και δεμένο με το εντεράκι του στη μέση μόνο. Σε αυτό το μέγεθος για περισσότερη ευκολία μπορούμε με μια οδοντογλυφίδα να πιάσουμε και να σταθεροποιήσουμε 3 κομματάκια (που θα περιέχουν απαραιτήτως γλυκάδι) και εκεί να τυλίξουμε και να δέσουμε το εντεράκι, αφαιρώντας μετά την οδοντογλυφίδα. Να προσθέσω επιπλέον ότι αν αφήσουμε τα κομμένα μας κομμάτια της συκωταριάς με τα μυρωδικά τους στο μπολ για μερικές ώρες να μαριναριστούν (ή από το βράδυ) γίνονται ακόμη πιο νόστιμα.
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Παρα πολυ ωραιος μεζες,μπορει επισης να ψηθει και μεσα σε κρασι,γινεται λουκουμι το ξερω εκ πειρας.Μπραβο,μπραβο!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010
Πολυ καλά τα γαρδουμπάκια! θα τα κάνω ,και θα χρησιμοπιοήσω ξυλάκι απο σουβλάκι η οδοντογλυφίδα! επίσης τα αντεράκια θα τα σκίσω με μεγάλη βελόνα του πλεξίματος ,οπως κάνω στη μαγειρίτσα.Ετσι πλένονται καλλίτερα.
Μεταφορά στην κορυφή