Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαλατόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η παραδοσιακή μας γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Εύκολη και πεντανόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες.
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 1 &1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό.
  • 1 κούπα ζάχαρη (με αυτή την ποσότητα η κρέμα δεν γίνεται πολύ γλυκιά). Αν την θέλετε περισσότερο, αυξήστε την ζάχαρη σε 1&1/2 κούπα. Υπολογείστε βέβαια και την προσθήκη της άχνης στο τέλος.
  • 100 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας.
  • Ελάχιστο αλάτι.
  • Φλούδα ενός λεμονιού ακέρωτου.
  • 1 βανίλια άρωμα.
  • Ζάχαρη άχνη.
  • Κανέλα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα με το αλάτι και την φλούδα λεμονιού , και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό,ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να πήξουν και να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και το σιμιγδάλι, ενώ ακόμη, αυτά είναι χλιαρά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια όλα μαζί με το σύρμα των αυγών.Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει,προσθέτουμε το βούτυρο, και την βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να πήξει και να πάρει 1-2 βράσεις , ανακατεύοντας διαρκώς.Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε και πετάμε την φλούδα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 Νο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Γυρίζουμε το ταψί ανάποδα και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Βάζουμε την κρέμα στο ταψί, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι, και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για μιάμιση ώρα.
  5. Αν πάρει γρήγορα χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και κατεβάζουμε την θερμοκρασία 
Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και κανέλα.

Σχόλια
Σχόλιο από ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ , Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ
ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012
Μπορείς να βάλεις Ειρήνη,φύλλα κρούστας,η και ένα φύλλο σφολιάτας αν θέλεις,όμως η συνταγή μου είναι έτσι!και μάλιστα την λένε και ξυπόλητη!
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012
μπορω να κανω και σε μιση δοση?
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012
Πολύ ωραία σου έγινε Τζένη!!!μπράβο!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!! Πολύ λαχταριστή φαίνεται!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία μπραβο!!την έφτιαξα και έγινε άφαντη!! να την φτιάξετε !
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016
Είναι η τέλεια γαλατόπιτα!!!!!!!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή