Γαλατόπιτα η παράξενη
- 8 κροκους
- 8 ασπραδια σε μαρεγκα
- 9 κ.σ. Αλευρι η ανθος αραβοσιτου βανιλια απο αυτη που την βραζουμε
- 3 βανιλιες κάψουλες
- 150 γρ . βουτυρο
- 1 κουπα ζαχαρη η και λιγο παρα πανω
- 1 λιτρο γαλα φρεσκο με ολα τα λιπαρα του αν θελετε
- Ξυσμα απο 1 λεμονι
- βουτυρο και αρκερο τριμμενο παξιμαδι για το ταψι του φουρνου
- ζαχαρη αχνη για το πασπάλισμα και κανελα
- 1 βανιλια για το πασπαλισμα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
- Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη και ριχνουμε τους κροκους και τα χτυπαμε καλα εως να αφρισουν. Ριχνουμε τις βανιλιες, το ξυσμα λεμονι, το αλευρι, το μπέικιν και το γαλα.
- Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα. Την πρσθετουμε σε δόσεις σιγα σιγα και ανακατευεουμε πολυ απαλα.
- Παίρνουμε ενα βαθυ ταψι 40αρι και το βουτυρώνουμε και το πασπαλιζουμε με αρκετο παρα πολυ καλα με το τριμενο παξιμαδι.
- Ριχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμους για 40 -45 λεπτα και μετα στους 90 βαθμους για αλλα 40 λεπτα.
- Όταν ψηθεί και κρυώσει παρα πολυ καλα, το κοβουμε σε αρκετα μεγαλα κομματια, πασπαλιζουμε με κανελα και με μπολικη ζαχαρη αχνη μπερδεμενη με την βανιλια και το σερβιρουμε.
- Αν θελουμε το σερβιρουμε και με φρεσκα φρουτα οπως Φραουλες
-
Η μαρέγκα πρεπει να ειναι πολυ σφηχτη .Και οταν την βαλουμε στο μειγμα δεν πρεπει να την ανακατεψουμε τοσο πολυ και να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα ! πρεπει να φαινεται και να ειναι σε κομματακια ,σε μεγεθος φουντουκιου ! για να μείνει στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί η επάνω στρώση που μοιάζει με κέικ. Και ταψί μέγεθος 40χ40
Και κάτι άλλο Εσείς να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη μέσα !! Εδώ δεν βάζουν πολύ ζάχαρη στα γλυκά τους Και όταν λέω 3 βανιλιες λέω μπουκαλάκια - κάψουλες. Και να αφήσετε το γλυκό να κρυωσει πολύ καλά πριν το κόψετε σχεδόν 10 ώρες θα είναι καλά !
Ο χρόνος του ψυσιματος είναι ανάλογα με την κουζίνα σας Εσείς να κοιταξετε να έχει η επιφάνεια ένα ωραίο χρυσοκαστανο χρωμα
- Στη μέση της βάσης φαίνεται η κρέμα βανιλιας και από πάνω το παντεσπάνι.
- Η κρεμα μοιαζει λιγο με την Κρεμα μπρουλε- Creme Brulee
Η μαρέγκα πρεπει να ειναι πολυ σφηχτη
Και οταν την βαλουμε στο μιγμα δεν πρεπει να την ανακατεψουμε τοσο πολυ και να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μίγμα !!!!
πρεπει να φαινεται και να ειναι σε κομματακια ,σε μεγεθος φουντουκιου
!!!!!για να μείνει στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί η επάνω στρώση που μοιάζει με κέικ.
Και ταψί μέγεθος 40χ40
Εσείς να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη μέσα !!
Εδώ δεν βάζουν πολύ ζάχαρη στα γλυκά τους
Και όταν λέω 5 βανιλιες λέω τα φακελάκια
Και να αφήσετε το γλυκό να κρυοσει πολύ καλά πριν το κόψετε σχεδόν 10 ώρες θα είναι καλά !
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι η πρώτη στρώσει από το γλυκο ,η πρώτη βάσει δηλαδή !!!