Φράουλες μπλάν-μανζέ
- 1/2 κιλό φράουλες.
- 3 φλιτζάνια γάλα.
- 1 &1/2 κουτάλι σούπας σκόνη ζελατίνας.
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και
- άρωμα βανίλιας.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.Κρατάμε μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις κόβουμε κομμάτια και τις φυλάμε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα και ρίχνω στο άλλο την ζελατίνα που την ανακατεύω και την αφήνω να μείνει 5 λεπτά.Την προσθέτω στο ζεστό γάλα ,μαζί και την ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κρυώνουμε την κρέμα και προσθέτουμε την βανίλια.
- Σερβίρουμε σε μπώλ με τις κομμένες φράουλες και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.
- Γαρνίρουμε με τις ολόκληρες φράουλες.
Μπορούμε να πήξουμε το γλυκάκι μας με φύλλα ζελατίνας.10 γραμμάρια σκόνη ζελατίνας ισούνται με 2 φύλλα των 5 γραμμαρίων.







