Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Building on the foundation of its predecessor
DonnaKB 28.5.2022 7:01
Ultra-soft steps, meet superior cushioning
DonnaKB 28.5.2022 6:57
Inspired by the vibrant energy and sights that tak
DonnaKB 28.5.2022 6:55
Pairing a down-to-earth persona with out-of-this-w
DonnaKB 28.5.2022 6:52
The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

427-profiterol1.jpg
Προφιτερόλ



Φραουλένια

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τετάρτη, 12 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τώρα που βρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή της φράουλας, σκέφτηκα να φτιάξω μια τούρτα πολύ μα πολύ φραουλένια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ τα ασπράδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγες σταγόνες εσάνς φράουλα ή 2 βανίλιες αν δε βρείτε εσάνς ή ένα σφηνάκι λικέρ φράουλα
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Σιρόπι

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • λίγες σταγόνες εσάνς φράουλας (θα τη βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) ή ένα σφηνάκι λικέρ φράουλα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 1 φακελάκι κρέμα Γιώτης με γεύση φράουλα
  • ψιλοκομμένες φράουλες

Για τη σαντιγί

  • 2 ερμόλ
  • 400  γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 φακελάκια φρουί ζελέ με άρωμα φράουλα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

  • 1/2 κιλό φράουλες
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
  2. Συνεχίζουμε με το παντεσπάνι
  3. Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και στη συνέχεια σε άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το νερό, την εσάνς, το μπέικιν, το αλεύρι και στο τέλος με πολύ απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  4. Σ ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το παντεσπάνι.
  5. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 40 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
  6. Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι
  7. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την εσάνς ή το λικέρ φράουλας.
  8. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε το ερμόλ με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και το ζελέ που έχει πήξει.
  11. Συναρμολόγηση
  12. Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε τρεις πάτους.
  13. Βάζουμε τον πρώτο σ’ ένα δίσκο  και τον σιροπιάζουμε.
  14. Στη συνέχεια τον καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί και ψιλοκομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια.
  15. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο πάτο, τον σιροπιάζουμε και τον καλύπτουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ψιλοκομμένες ή λεπτές ροδέλες φράουλες.
  16. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε ελαφρά και το καλύπτουμε με τη σαντιγί που μας έχει μείνει.
  17. Γαρνίρουμε με φράουλες και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 15 Μάιος 2010
Φαίνεται υπέροχη!
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 15 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μιαμ! μιαμ! μπράβο Μαριάντα!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 15 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φραουλένια, όνομα και πράγμα! Πολύ λαχταριστή και μυρωδάτη!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010
Η φωτογραφία είναι από την aggeliki που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή