Φραουλένια

Τώρα που βρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή της φράουλας, σκέφτηκα να φτιάξω μια τούρτα πολύ μα πολύ φραουλένια.
Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ τα ασπράδια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- λίγες σταγόνες εσάνς φράουλα ή 2 βανίλιες αν δε βρείτε εσάνς ή ένα σφηνάκι λικέρ φράουλα
- 1/2 κούπα νερό
- 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σιρόπι
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα νερό
- λίγες σταγόνες εσάνς φράουλας (θα τη βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) ή ένα σφηνάκι λικέρ φράουλα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 1 φακελάκι κρέμα Γιώτης με γεύση φράουλα
- ψιλοκομμένες φράουλες
Για τη σαντιγί
- 2 ερμόλ
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 φακελάκια φρουί ζελέ με άρωμα φράουλα
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
- 1/2 κιλό φράουλες
- Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
- Συνεχίζουμε με το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και στη συνέχεια σε άλλο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το νερό, την εσάνς, το μπέικιν, το αλεύρι και στο τέλος με πολύ απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
- Σ ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το παντεσπάνι.
- Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 40 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
- Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την εσάνς ή το λικέρ φράουλας.
- Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε το ερμόλ με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και το ζελέ που έχει πήξει.
- Συναρμολόγηση
- Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε τρεις πάτους.
- Βάζουμε τον πρώτο σ’ ένα δίσκο και τον σιροπιάζουμε.
- Στη συνέχεια τον καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί και ψιλοκομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια.
- Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο πάτο, τον σιροπιάζουμε και τον καλύπτουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ψιλοκομμένες ή λεπτές ροδέλες φράουλες.
- Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε ελαφρά και το καλύπτουμε με τη σαντιγί που μας έχει μείνει.
- Γαρνίρουμε με φράουλες και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.