Φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι
Για τα μπιφτέκια χρειαζόμαστε
300 γραμμάρια κιμά
1 αυγό
1 κουταλάκι δυόσμο
1 / 2 ματσάκι μαϊντανό
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 τριμμένη ντομάτα
1 / 2 τριμμένη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση χρειαζόμαστε
200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι ή γκούντα ή Regato
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
Ζυμώνουμε τον κιμά, βάζοντας σ ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά.
Με το χέρι μας παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, όση χρειαζόμαστε για ένα μπιφτέκι και της δίνουμε σχήμα φωλιάς.
Τοποθετούμε τις φωλιές σ ένα ταψί ή πυρέξ που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Μέχρι να ψηθούν οι φωλιές ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοφτό μακαρονάκι και το στραγγίζουμε. Το ανακατεύουμε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος και γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις φωλιές.
Πασπαλίζουμε την κάθε φωλιά με τριμμένο τυρί, βάζουμε από πάνω μία ροδέλα ντομάτα και ψήνουμε το φαγητό μας άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.