Φοκάτσια με ντοματίνια
Για τη ζύμη:
- 3 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά,
- 2 κ.γ. αλάτι,
- 1 1/4 φλ. ζεστό νερό (μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1/4 φλ.με γάλα),
- 1 κ. λάδι.
Για την επιφάνεια:
- 1/4 φλ. λάδι,
- φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουτ.αποξηραμένο,
- ψιλοκομμένο σκόρδο,
- ντοματίνια κομμένα στη μέση,
- λίγες ελιές κομμένες,
- αλάτι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της φοκάτσια σε εύπλαστη μαλακή ζύμη.
- Την λαδώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή το καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη μας .Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί 39 λεπτά.
- Σε μπολάκι ενώνουμε το λάδι,σκόρδο και δενδρολίβανο.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Πατάμε τη ζύμη μας με τα δάχτυλα ή με ένα κουταλάκι κάνοντας λακουβίτσες.
- Με κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το μείγμα λάδι-σκόρδου στη φοκάτσια,απάνω πιέζουμε απαλά τα κομμένα ντοματίνια μας και τις ελιές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 20 λεπτά να ροδίσει.
Τις ελιές της πρόσθεσα εγώ, δεν τις έχει η αρχική συνταγή. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ ωραία στη γεύση η φοκάτσια αν στην ζύμη έμπαινε το δενδρολίβανο, έβαλα λίγη ρίγανη!
Η συνταγή εδώ