Φλογέρες με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας

Οι φλογέρες είναι ένα συνηθισμένο γλυκό των Χριστουγέννων και σίγουρα υπάρχουν πολλές γευστικές παραλλαγές στη συνταγή τους. Εγώ σας δίνω τη δικιά μου πρόταση που έφτιαξα φέτος και ελπίζω να σας αρέσει !
-
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
-
1/2 κιλό τριμμένο καρύδι
-
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
-
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
-
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες
-
100 γραμμάρια γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο
-
150 γραμμάρια βούτυρο
Σιρόπι
-
2 ποτήρια νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 ποτήρι μέλι
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
Αν έχουμε βάζουμε και ένα ποτήρι σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι.
-
Ανακατεύουμε το καρύδι, με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο και τις σταγόνες της σοκολάτας.
-
Ανοίγουμε ένα- ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε ελαφρά και απλώνουμε 3 - 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα καρυδιού.
-
Διπλώνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
-
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα ρολά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά.
-
Όταν βράσει προσθέτουμε και το σιρόπι από το πορτοκάλι.
-
Όταν ψηθούν τα ρολά τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !