Φιλέτο χοιρινό με προσιούτο
Ένα νόστιμο, πολύ εμφανίσιμο και γρήγορο φαγητό για κυριακάτικο γεύμα ή για μπουφέ ή για ένα ιδιαίτερο γεύμα!
- 1 ψαρονέφρι ολόκληρο
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- Μερικά φύλλα σπανάκι
- 5-6 φέτες προσιούτο
- Μισό κ.γλ. θυμάρι φρέσκο ή λιγότερο ξερό
- Λίγο λάδι
- Αλατοπίπερο
Σάλτσα
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Μισή κούπα άσπρο κρασί
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- Μισή κούπα ζωμό κρέατος ή μισή κούπα νερό και μισό κύβο
- Αλατοπιπερώνω το φιλέτο με προσοχή στο αλάτι, γιατί το προσιούτο είναι αλμυρό και το σοτάρω στο λάδι.
- Το βγάζω από το τηγάνι και το αλείφω με τη μουστάρδα και το πασπαλίζω με το θυμάρι.
- Απλώνω το προσιούτο, ώστε η μια φέτα να καλύπτει λίγο την άλλη. Μην πάρετε συσκευασμένο όπως πήρα εγώ, διότι ήταν ιδιαίτερα λεπτό και χωρίς μεμβράνη ενδιάμεσα και έτσι είχαν κολλήσει οι φέτες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην ξεκολλούν εύκολα. Καλύτερα λοιπόν να μην πάρετε τυποποιημένο και να είναι όχι πάρα πολύ λεπτό κομμένο.
- Πάνω στο προσιούτο απλώνω τα φύλλα του σπανακιού που έχω αχνίσει.
- Τοποθετώ το φιλέτο και το τυλίγω, ώστε να καλυφτεί όλη η επιφάνεια του με το προσούτο.
- Σε λίγο λάδι σοτάρω το φιλέτο σιγά σιγά από όλες τις πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτω το σκόρδο, τη μουστάρδα και το κρασί. Σε 2-3 λεπτά ρίχνω το ζωμό. Κλέινω με το καπάκι και αφήνω κανένα 10 λεπτο σε σιγανή φωτιά να ψηθεί το κρέας μου.