Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1877-keiktrifto1.jpg
Κέικ με τριφτή ζύμη



Φασολάκια με Kρέας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 31 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Νοστιμότατο φαγητό με αγαπημένες μνήμες το μοσχαράκι με τα φασολάκια στην κατσαρόλα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σπάλα
  • 1 κούπα λάδι
  • 1200 γρ. φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια, καθαρισμένα από τα κοτσάνια και τις ίνες . Καθαρό βάρος 1 κιλό περίπου.
  • 1 μεγάλο κρεμύδι στο μούλτι
  • 2 σκ. Σκόδρο στην πρέσα.
  • 1 κούπα κρασί ξηρό
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ στο μούλτι ή 1 κιλό φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 1 κύβο κρέατος
  • Ψιλ/νο μαϊντανό
  • 4 κούπες νερό περίπου
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Σοτάρω στο λάδι το κρέας σε 2 δόσεις και από τις 2 πλευρές να ροδίσει. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύω σε δυνατή φωτιά 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γλυκάνει.
  3. Σβήνω το κρέας με το κρασί, προσθέτω τον κύβο, αλάτι και πιπέρι, καθώς και 2 κούπες ζεστό νερό και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
  4. Στη συνέχεια βάζω τα φασολάκια μέσα στην κατσαρόλα και πάνω από το κρέας. Πολτοποιώ στο μούλτι την ντομάτα μαζί με τον πελτέ και 1 κ.σ. ζάχαρη. Με το μείγμα αυτό περιχύνω τα φασολάκια. Προσθέτω 1 κούπα νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα, κλείνω την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψω το φαγητό, αλλά με το πιρούνι χαλαρά προσπαθώ να στρώσω το φαγητό μου. Αφήνω να πάρει νέα βράση το φαγητό, χαμηλώνω στο μέτριο τη φωτιά μου, κλείνω το καπάκι και αφήνω να ψηθεί για μισή ώρα.
  5. Χωρίς να ανακατέψω το φαγητό, ανοίγω το καπάκι, προσθέτω σκόρπια το μαϊντανό, ελέγχω εάν έχει ζουμί το φαγητό μας και ίσως χρειασθεί να προσθέσω λίγο ζεστό νερό ακόμα. Αφήνω να ψηθεί ακόμα μισή ώρα (σύνολο μιάμιση ώρα ) και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό δεν το ανακατεύουμε με κουτάλα, μόνο ανακινούμε τη κατσαρόλα κυκλικά ή με το πιρούνι μας ανοίγουμε χώρο στο φαγητό μας και κάνουμε έλεγχο στο κρέας μας, προσεχτικά.

Το νερό δεν το προσθέτουμε όλο από την αρχή, παρακολουθούμε και πράττουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 01 Ιούνιος 2013
Μαμαδίστικο πεντανόστιμο φαγάκι, ωραιότατα μαγειρεμένο. Μαρέσει η προσθήκη κρασιού, που δίνει μια άλλη νότα στη γεύση.Μπράβο, Ηλιάννα....έτσι να μη ξεχνάμε και τα παραδοσιακά πιάτα που με αυτά μεγαλώσαμε.
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 01 Ιούνιος 2013
Το συνηθίζω το κρασάκι, Τζένη, για σβήσιμο στα κρέατα, δίνει νοστιμιά και άρωμα. Η μητέρα μου το έφτιαχνε συχνά....
Μεταφορά στην κορυφή