Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4123-cinnabonken.jpg
Cinnabon



Φασολάκια με Kρέας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 31 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Νοστιμότατο φαγητό με αγαπημένες μνήμες το μοσχαράκι με τα φασολάκια στην κατσαρόλα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σπάλα
  • 1 κούπα λάδι
  • 1200 γρ. φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια, καθαρισμένα από τα κοτσάνια και τις ίνες . Καθαρό βάρος 1 κιλό περίπου.
  • 1 μεγάλο κρεμύδι στο μούλτι
  • 2 σκ. Σκόδρο στην πρέσα.
  • 1 κούπα κρασί ξηρό
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ στο μούλτι ή 1 κιλό φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 1 κύβο κρέατος
  • Ψιλ/νο μαϊντανό
  • 4 κούπες νερό περίπου
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Σοτάρω στο λάδι το κρέας σε 2 δόσεις και από τις 2 πλευρές να ροδίσει. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύω σε δυνατή φωτιά 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γλυκάνει.
  3. Σβήνω το κρέας με το κρασί, προσθέτω τον κύβο, αλάτι και πιπέρι, καθώς και 2 κούπες ζεστό νερό και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
  4. Στη συνέχεια βάζω τα φασολάκια μέσα στην κατσαρόλα και πάνω από το κρέας. Πολτοποιώ στο μούλτι την ντομάτα μαζί με τον πελτέ και 1 κ.σ. ζάχαρη. Με το μείγμα αυτό περιχύνω τα φασολάκια. Προσθέτω 1 κούπα νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα, κλείνω την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψω το φαγητό, αλλά με το πιρούνι χαλαρά προσπαθώ να στρώσω το φαγητό μου. Αφήνω να πάρει νέα βράση το φαγητό, χαμηλώνω στο μέτριο τη φωτιά μου, κλείνω το καπάκι και αφήνω να ψηθεί για μισή ώρα.
  5. Χωρίς να ανακατέψω το φαγητό, ανοίγω το καπάκι, προσθέτω σκόρπια το μαϊντανό, ελέγχω εάν έχει ζουμί το φαγητό μας και ίσως χρειασθεί να προσθέσω λίγο ζεστό νερό ακόμα. Αφήνω να ψηθεί ακόμα μισή ώρα (σύνολο μιάμιση ώρα ) και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό δεν το ανακατεύουμε με κουτάλα, μόνο ανακινούμε τη κατσαρόλα κυκλικά ή με το πιρούνι μας ανοίγουμε χώρο στο φαγητό μας και κάνουμε έλεγχο στο κρέας μας, προσεχτικά.

Το νερό δεν το προσθέτουμε όλο από την αρχή, παρακολουθούμε και πράττουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 01 Ιούνιος 2013
Μαμαδίστικο πεντανόστιμο φαγάκι, ωραιότατα μαγειρεμένο. Μαρέσει η προσθήκη κρασιού, που δίνει μια άλλη νότα στη γεύση.Μπράβο, Ηλιάννα....έτσι να μη ξεχνάμε και τα παραδοσιακά πιάτα που με αυτά μεγαλώσαμε.
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 01 Ιούνιος 2013
Το συνηθίζω το κρασάκι, Τζένη, για σβήσιμο στα κρέατα, δίνει νοστιμιά και άρωμα. Η μητέρα μου το έφτιαχνε συχνά....
Μεταφορά στην κορυφή