Far Breton δίαιτας
- 2 αυγά.
- 8 κ. σ. αλεύρι.
- 6 κ, σ. αχνη.
- 1 βανίλια.
- 1 κούπα γάλα.
- 100 γρ δαμάσκηνα ή σταφιδες, μουλιασμα σε 4 κ,σ. Ρουμι
- βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα
- Βουτυρωνουμε λίγο ένα πυρεξ 30χ 20 και πασπαλιζουμε με αλευρι. Αναβουμε τον φούρνο στους 170- 180 βαθμούς.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγα , τη ζαχαρη, τη βανιλια και ανακατευουμε λίγο με το μιξερ, ( δεν θέλει πολυ χτύπημα )
- Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατευουμε καλά. Ρίχνουμε και το γάλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρεξ. Επάνω βάζουμε τα δαμάσκηνα η τις σταφιδες.
- Ψηνουμε για 30-35 λεπτα. Αφήνουμε λίγο να κρυωσει και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλιζουμε με αχνη