Φανουρόπιτα
- 1 ποτήρι νερού λάδι.
- 3/4 ποτηριού νερού ζάχαρη.
- 1 &1/2 ποτηριού νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια.
- 3 κουταλάκια γλυκού μπέκιν.
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα και γαρύφαλλο μαζί.
- 1/2 ποτήρι νερού σταφίδες μαύρες και ξανθές μαζί.
- 1/2 ποτήρι νερού καρύδια τριμμένα.
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ.
- 4 ποτήρια νερού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά ,το λάδι και την ζάχαρη, να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε, το ξύσμα,το κονιάκ και το πορτοκάλι μέσα στο οποίο,έχουμε διαλύσει την σόδα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ,αφού έχουμε ανακατέψει μέσα σ αυτό το μπέκιν ,και τα κανελογαρύφαλα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες και τα καρύδια. Κάνουμε έναν χυλό, πιο παχύρρευστο από αυτόν του κέικ.
- Σ ένα ταψάκι,βάζουμε αντικολλητικό χαρτί,ρίχνουμε τον χυλό,και ψήνουμε,στους 175 για μία ώρα.
- Όταν ψηθεί,και περάσουν 10 λεπτά, βάζουμε την φανουρόπιτα σε μία πιατέλα και την πασπαλίζουμε πριν κρυώσει εντελώς με ζάχαρη άχνη.







