Εύκολο εκμέκ κανταΐφι με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Για τη βάση:
400 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. καρυδόψυχα χοντροτριμμένη
ή φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
1 φρυγανιά μικρή κοπανισμένη μαζί με τα αμύγδαλα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
2 ½ φλ. νερό
1 ½ φλ. ζάχαρη
χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
ξυλάκι κανέλας
Για την κρέμα:
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια
400 ml γάλα
Για το τέλος:
1 φακελάκι σαντιγί γκαρνί
το αντίστοιχο γάλα που γράφει το κουτί
καρυδόψυχα χοντροτριμμένη.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, φλούδα από το μισό λεμόνι και τον χυμό , την κανέλα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και αφρατεύετε το κανταΐφι ξαίνοντας το με τα δυο χέρια. Απλώνετε σε ένα ταψάκι διαστάσεως 26εκ.
Ανακατεύουμε την καρυδόψυχα ή τα φιστίκια με τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε το κανταΐφι με το περισσότερο μείγμα.
Αφήνουμε το υπόλοιπο για τη διακόσμηση. *
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι ξαίνοντας το .
Περιχύνουμε ομοιόμορφα το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο.
Ψήνουμε 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει ζεστό προς χλιαρό και το περιχύνουμε με το σιρόπι,αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κανταΐφι.
Χτυπάμε και το γκαρνί με το αντίστοιχο γάλα σε σφιχτή σαντιγί και κάνουμε σχέδια στο γλυκό μας.
Τέλος πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδόψυχας που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.