Ερωτευμένο ραβανί
- 4 αυγά,
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
- 1 ποτήρι του νερού αλεύρι,
- 1&1/2 ποτήρι του νερού ινδοκάρυδο,
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα ,ελαφρά ροδισμένα και κοπανισμένα.
- 1ποτήρι κρασιού λιωμένο βούτυρο.
- 1 μπαίκιν.
- 1 ποτήρι του κρασιού γάλα.
- 2 σπυριά μαστίχα κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη.
Γιά το σιρόπι:
- 1& 3/4του ποτηριού νερό.
- 1& 3/4 του ποτηριού ζάχαρη .
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ μαστίχα.
Για το γαρνίρισμα:
- 2 φακελάκια Γαρνί Γιώτης χτυπημένα με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Κερασάκια η άλλα φρουί γλασσέ.
- Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλεύρι με το μπαίκιν το ινδοκάρυδο, το βούτυρο το γάλα.
- Τα δουλεύουμε καλά προσθέτουμε και την μαστίχα και βάζουμε το μείγμα σε φόρμα καρδιάς και μία άλλη μικρή φόρμα, βουτυρωμένες καλά.
- Τα ψήνουμε περίπου 1/2 ώρα.
- Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά ,προσθέτουμε την μαστίχα(λικέρ) και σιροπιάζουμε το ρεβανί σιγά -σιγά ,να πάει παντού το σιρόπι.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε στην πιατέλα όπου και τα στολίζουμε με την σαντιγί και τα φρούτα!
Φάγαμε πολλές τούρτες στις γιορτές και έτσι έκανα για τον Αγ. Βαλεντίνο ένα ερωτευμένο ραβανί!
Στη φωτογραφία από κάτω
- Τα υλικά είναι ίδια με την συνταγή Ερωτευμένο ρεβανί.
- Βάζουμε σε ταψί με 33 εκατοστών διάμετρο.Το ψήνουμε περίπου 40 λεπτά και το σοροπιάζουμε όπως το ερωτευμένο ρεβανί.
- Θέλει 10 λεπτά περισσότερο ψήσιμο από τα μικρά ταψάκια!