Ελαφρύ κοτόπουλο αλα κρεμ
Μια ελαφριά εκδοχή του κοτόπουλου αλα κρεμ , εδώ και με γιαούρτι στη θέση της κρέμας για πιο υγειινό αποτέλεσμα,ελαφρύ, νόστιμο και γρήγορο.
- 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου μονά κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 4 κ.σ. λαδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες ή μια κονσέρβα μανιτάρια
- μισή κούπα κρασί
- 1 με 2 χρωματιστές πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κ.σ. ή κορν φλάου
- 1 φλ. ζωμός κότας
- 1 φλ. γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το ελαφρά αλατοπιπερωμένο κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Σβήνω με το κρασί. Πασπαλίζουμε με το κορνφλάου κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.
- Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για λίγα λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Τέλος βάζουμε το μαιντανό και ανακατεύουμε.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό. Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι του φαγητού και ανακατεύουμε αρχικά με μια κουταλιά γιαούρτι, και μετά προσθέτουμε και του υπόλοιπο γιαούρτι. Όλο αυτό το γιαούρτι με το ζουμί το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά. Είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.
- Αν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος, τότε την προσθέτουμε προς το τέλος του ψησίματος και αφήνουμε για λίγο να ψηθεί και να δέσει το φαγητό μας.
- Το έχω σερβίρει με φουρνοπατάτα που έχω φτιάξει όμως στο φούρνο μικροκυμάτων. Έχω πλύνει καλά χωρίς να αφαιρέσω το φλούδι μεγάλες πατατες, έχω τρυπήσει σε διάφορα σημεία και έχω ψήσει τις πατάτες για 10 λεπτά περίπου