Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Εκμέκ κανταΐφι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015
none
Περιγραφή

Σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το καταϊφι :

  • 400 γρ. φύλλο κανταϊφι,
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ,
  • 100 γρ. χοντροτριμμένη καρυδόψυχα,
  • 1 κ. γλ. κανέλα,
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο,
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά,
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη,

Σιρόπι:

  • 500 ml νερό,
  • 500 γρ. ζάχαρη (εγώ βάζω 350-400 γραμ.) ,
  • χυμό ενός λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα,
  • 3/4 κούπας κορν φλάουρ,
  • 3/4 κούπας ζάχαρη,
  • 1 βανίλια.

Για την σαντιγί:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος,
  • 4 κουταλιές σούπας άχνη
  • 4 κουταλιές σούπας τριμμένο φυστίκι ή κερασάκια γλασέ ή γλυκό κουταλιού.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Ανακατεύουμε το καρύδι, την φρυγανιά, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο μαζί σε μπολ. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου. Xωρίζουμε καλά τις ίνες του κανταϊφιού και απλώνουμε τα 2/3 στο ταψί. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα του καρυδιού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρύνει. Βγάζουμε το καταΐφι από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει ζεστό προς χλιαρό και το περιχύνουμε με το σιρόπι,αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  3. Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα, με το κορν φλάουρ, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που να μην κάνει κρούστα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το καταΐφι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Στολίζουμε το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης ή διακοσμούμε με κερασάκια ή γλυκά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

πηγή

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα με 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο με το αντίστοιχο γάλα. Επίσης να χτυπήσουμε 1 κουτάκι καλά παγωμένο Morfat με άχνη και βανίλια για πιο σταθερή σαντιγί.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή