Δροσερό ζελέ με άρωμα Πορτοκάλι
-
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
-
χυμός από 10 πορτοκάλια
-
150 γρ. ζάχαρη (αν είναι πολύ γλύκα τα πορτοκάλια, βάζουμε λιγότερη)
-
2 φακελάκια ζελατίνα
-
2 κ.σ. κουαντρώ
-
Βάζουμε το ξύσμα και το χυμό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα
-
Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται (ο χυμός να είναι 1 λίτρο) και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πάρουν βράση, ανακατεύοντάς τα συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
Μουλιάζουμε σε μπωλ την ζελατίνα σε 4 κ.σ. νερό και το τοποθετούμε πάνω σε νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) για να διαλυθεί.
-
Αφήνουμε 5 λεπτά για να "φουσκώσει".
-
Ανακατεύουμε την ζελατίνα στον χυμό πορτοκαλιών και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει επί 10 λεπτά.
-
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το κουαντρώ.
-
Σουρώνουμε το μείγμα με ψιλή σίτα μέσα σε φόρμα για ζελέ.
-
Μόλις κρυώσει, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να πήξει.
Ο χυμός να μην είναι παραπάνω από 1 λίτρο γιατί δεν θα πήξει, θα πρέπει να βάλουμε κι άλλη ζελατίνα.
Οι φωτογραφίες από την Hlianna, που έφτιαξε και φωτογράφησε τη συνταγή.