Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2833-katimer.jpg
Κατμέρ



Cremeschnitten, Κομμάτια κρέμας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κροκους απο βιολογικα αυγα
  • 1 αυγο
  • 500 γρ τυρι κρεμα εγω το πήρα απο το λιντλ
  • 80 γρ αχνη ζάχαρη
  • 2 βανιλιες
  • 2 φακελακια ζελε γευση ροδακινο η βερίκοκο
  • 1 φακελακι γκαρνι σαντιγί
  • 2 φυλλα σφολιατα
Οδηγίες
  1. Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι.  Παιρνουμε τα φυλλα σφολιατας και τα βαζουμε επανω στην λαδοκολα,  την τρυπαμε για να μην φουσκωσει πολυ και την ψηνουμε ετσι που να ειναι χρυσοκοκκινη.
  2. Κανουμε το ζελε οπως λεει το κουτι αλλα με την μιση δόση νερο και ριχνουμε 40 γρ αχνη,  αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
  3. Χτυπαμε τους κροκους και το αυγο με 40 γρ αχνη να αφρατεψουν ριχνουμε και το τυρι κρεμα.
  4. Ριχνουμε μεσα στο μειγμα με το τυρι τον ζελε, ανακατευουμε πολυ καλα και γρηγορα.
  5. Την κρεμα αυτη τη  ριχνουμε σιγα σιγα μεσα στην σαντιγι γκαρνι ανακατευοντας απαλα. Η κρεμα ειναι λιγο ρευστη,  μην την φοβαστε θα πήξει σε 3 -5ωρες
  6. Βαζουμε μεμβρανη μεσα στην φορμα μας, κοβουμε την σφολιατα στα μετρα της φορμας μας και βαζουμε το ενα φυλλο σφολιατας αλοιφουμε με μαρμελαδα ροδακινο .....εγω εβαλα φραουλα γιατι δεν ειχα ροδακινο.
  7. Ριχνουμε μεσα τη κρεμα, αλοιφουμε και το αλλο φυλλο σφολιατας με μαρμελαδα και το βαζουμε με την μερια της μαρμελαδας απαλα επανω στην κρεμα. Αφηνουμε στο ψυγειο για 5 ωρες να σφίξει.
  8. Όταν το σερβιρουμε, πασπαλιζουμε με αχνη και για ντεκορ βαζουμε ενα κομματακι φρουτο επανω της αρεσκειας μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Eγω δεν ειχα στο σπιτι σφολιατα και το εκανα με μπισκοτα σαβαγιαρ που τα βουτηξα σε γαλα και μπολικο λικερ μεσα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή