Cremeschnitten, Κομμάτια κρέμας
- 2 κροκους απο βιολογικα αυγα
- 1 αυγο
- 500 γρ τυρι κρεμα εγω το πήρα απο το λιντλ
- 80 γρ αχνη ζάχαρη
- 2 βανιλιες
- 2 φακελακια ζελε γευση ροδακινο η βερίκοκο
- 1 φακελακι γκαρνι σαντιγί
- 2 φυλλα σφολιατα
- Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι. Παιρνουμε τα φυλλα σφολιατας και τα βαζουμε επανω στην λαδοκολα, την τρυπαμε για να μην φουσκωσει πολυ και την ψηνουμε ετσι που να ειναι χρυσοκοκκινη.
- Κανουμε το ζελε οπως λεει το κουτι αλλα με την μιση δόση νερο και ριχνουμε 40 γρ αχνη, αφηνουμε λιγο να κρυωσει.
- Χτυπαμε τους κροκους και το αυγο με 40 γρ αχνη να αφρατεψουν ριχνουμε και το τυρι κρεμα.
- Ριχνουμε μεσα στο μειγμα με το τυρι τον ζελε, ανακατευουμε πολυ καλα και γρηγορα.
- Την κρεμα αυτη τη ριχνουμε σιγα σιγα μεσα στην σαντιγι γκαρνι ανακατευοντας απαλα. Η κρεμα ειναι λιγο ρευστη, μην την φοβαστε θα πήξει σε 3 -5ωρες
- Βαζουμε μεμβρανη μεσα στην φορμα μας, κοβουμε την σφολιατα στα μετρα της φορμας μας και βαζουμε το ενα φυλλο σφολιατας αλοιφουμε με μαρμελαδα ροδακινο .....εγω εβαλα φραουλα γιατι δεν ειχα ροδακινο.
- Ριχνουμε μεσα τη κρεμα, αλοιφουμε και το αλλο φυλλο σφολιατας με μαρμελαδα και το βαζουμε με την μερια της μαρμελαδας απαλα επανω στην κρεμα. Αφηνουμε στο ψυγειο για 5 ωρες να σφίξει.
- Όταν το σερβιρουμε, πασπαλιζουμε με αχνη και για ντεκορ βαζουμε ενα κομματακι φρουτο επανω της αρεσκειας μας.
Eγω δεν ειχα στο σπιτι σφολιατα και το εκανα με μπισκοτα σαβαγιαρ που τα βουτηξα σε γαλα και μπολικο λικερ μεσα.