Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Cookies με βρώμη και πορτοκάλι νόστιμα και light

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Νόστιμα και υγιεινά μπισκοτάκια για το πρωινό των παιδιών μας και το καφεδάκι μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
20-22 μπισκοτάκια
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι
  • χυμός από 2 ζουμερά πορτοκάλια ( φρέσκος, όχι εμπορίου)
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 βανίλια
  • μισή κούπα φρουκτόζη ή 3/4 κούπας κανονική ζάχαρη
  • 1 κ.σ φυτικό βούτυρο
  • κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε σταγόνες ή σταφίδες ή αμύγδαλα ,προαιρετικά.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking και την αλεσμένη βρώμη (αν δεν κοσκινίζεται εντελώς δεν υπάρχει πρόβλημα, μερικές νιφάδες προσθέτουν στο αποτέλεσμα), προσθέτουμε την φρουκτόζη, την βανίλια ,τα ανακατεύουμε λιγάκι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε αφού έχουν αρχίσει να δένουν τα υλικά μας.
  3. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά στέρεη, πιο σφιχτή από ζύμη για κέικ, όχι όμως σαν ψωμί.
  4. Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε περίπου μιάμιση κουταλιά σούπας από το μείγμα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων μας γιατί φουσκώνουν.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' για περίπου 10 - 15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν είχα σταγόνες σοκολάτας ,σταφίδες δεν τρώνε οπότε δεν έβαλα τίποτα,την επόμενη φορά σίγουρα θα προσθέχω σταγόνες που ταιριάζουν πολύ με τα υλικά,
Εβαλα βιτάμ μαλακό και όχι βούτυρο.
Αν η ζύμη είναι πολύ "σκληρή" προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε βρώμη.Εμένα μου βγήκε αραιή η ζύμη και πρόσθεσα 1/2 φλ. αλεύρι και 1/2 φλ. κουάκερ ακόμη.
Γίνονται πολύ νόστιμα! Η συνταγή από εδώ: http://lightsintages.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή