Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Cookies με βρώμη και πορτοκάλι νόστιμα και light

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Νόστιμα και υγιεινά μπισκοτάκια για το πρωινό των παιδιών μας και το καφεδάκι μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
20-22 μπισκοτάκια
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι
  • χυμός από 2 ζουμερά πορτοκάλια ( φρέσκος, όχι εμπορίου)
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 βανίλια
  • μισή κούπα φρουκτόζη ή 3/4 κούπας κανονική ζάχαρη
  • 1 κ.σ φυτικό βούτυρο
  • κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε σταγόνες ή σταφίδες ή αμύγδαλα ,προαιρετικά.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking και την αλεσμένη βρώμη (αν δεν κοσκινίζεται εντελώς δεν υπάρχει πρόβλημα, μερικές νιφάδες προσθέτουν στο αποτέλεσμα), προσθέτουμε την φρουκτόζη, την βανίλια ,τα ανακατεύουμε λιγάκι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε αφού έχουν αρχίσει να δένουν τα υλικά μας.
  3. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά στέρεη, πιο σφιχτή από ζύμη για κέικ, όχι όμως σαν ψωμί.
  4. Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε περίπου μιάμιση κουταλιά σούπας από το μείγμα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων μας γιατί φουσκώνουν.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' για περίπου 10 - 15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν είχα σταγόνες σοκολάτας ,σταφίδες δεν τρώνε οπότε δεν έβαλα τίποτα,την επόμενη φορά σίγουρα θα προσθέχω σταγόνες που ταιριάζουν πολύ με τα υλικά,
Εβαλα βιτάμ μαλακό και όχι βούτυρο.
Αν η ζύμη είναι πολύ "σκληρή" προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε βρώμη.Εμένα μου βγήκε αραιή η ζύμη και πρόσθεσα 1/2 φλ. αλεύρι και 1/2 φλ. κουάκερ ακόμη.
Γίνονται πολύ νόστιμα! Η συνταγή από εδώ: http://lightsintages.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή