Cookies βάφλες με Αμαρέτο
- 180 γρ αλεύρι.
- 60 γρ ζάχαρη.
- 80 γρ μαρζιπαν
- 100 γρ βούτυρο η βιτάμ
- 4 κ. σ. Αμαρέτο λικέρ
- 4 βανίλιες
- 1 αυγό
- 7 γρ. μπεικιν πάουντερ
- Βάζουμε σε κάδο του μίξερ το αλεύρι με το μπεικιν ανακατεύουμε λιγο ,ρίχνουμε τη ζάχαρη και ξανανακατεύουμε. Ρίχνουμε την μαρζιπαν σε μικρά κομματάκια ,τις βανίλιες ,το βούτυρο και το αυγό. Χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε το λικέρ. Χτυπάμε το μίγμα για λίγα λεπτά ( γυαλίζει λίγο το μίγμα )
- Βάζουμε την βαφλιερα να κάψει καλά. Βάζουμε με ένα κ,γλ. από το μίγμα και ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας.
- Τα βάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
- Κρατάνε στο ψυγείο για 15 ημέρες