Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2080-rolakiampiskoto11.jpg
Ρολάκια με μπισκότο



Clafoutis με κεράσια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τάρτα που φτιάχνουν στη Γαλλία, νόστιμη και απλή!!

Συστατικά

 

  • 600 γρ. κεράσια πλυμμένα, καθαρισμένα και ξεκουκουτσιασμένα
  • 3 αυγά
  • 1 ¼ της κούπας γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. εσάνς πικραμυγδάλου στη ζύμη ή 2 κουταλιές λικέρ κεράσι (κιρς)
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Για τα κεράσια

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Οδηγίες

 

  1. Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνω το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, την εσάνς και το μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι. Γίνεται ένας σχετικά αραιός χυλός.
  2. Σε τηγάνι με το βούτυρο ρίχνω τα κεράσια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω 1-2 λεπτά να καραμελώσει και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Βουτυρώνω μια φόρμα και βάζω τα κεράσια με το λίγο ζουμάκι που έχει.
  5. Πάνω περιχύνω το χυλό και καλύπτω τα κεράσια.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο περίπου 50 λεπτά.
  7. Κάνω τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα, να δω αν έχει ψηθεί.
  8. Μόλις κρυώσει λίγο την αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
  9. Ραντίζω με την άχνη και σερβίρω.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Τη φτιάχνουν στην επαρχία Limouzin της Γαλλίας την εποχή της συγκομιδής των κερασιών!. Στο ίντερνετ υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές. Πήρα από το νετ ιδέες και ιδού η δική μου εκδοχή!
  • Για ταρτιέρα 30 εκ.
  • Μπορεί να γίνει και με άλλο φρούτο όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια , φράουλες. Στα ζουμερά φρούτα, ρίχνουμε περισσότερο αλεύρι.
  • Ιδέα από το joyofbaking.com

 

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πανεύκολη και δεν της λείπει τίποτα .Θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη ,οταν την κερνάς .

Και με μηλα επίσης γίνεται πολυ ωραία .Αλλα το κεράσι αλλη φινετσα .
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009
Πριν από μερικές μέρες δοκίμασα αυτή τη συνταγή.Δυστυχώς η αποτυχία ήταν κάτι παραπάνω από παταγώδης.Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα κι ενω είναι τόσο εύκολη δεν ξέρω τι έφταιξε και μου έγινε χάλια.Τελικά έμεινα μόνο με την όρεξη.Δε βάζω βαθμό γιατί η αποτυχία οφείλεται σ'εμένα.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009
Τι έγινε και δεν σου πέτυχε; Να το συζητήσουμε ή εδώ ή στο φόρουμε εκεί που συζητάμε τις συνταγές. Οι φωτό ειναι βήμα βήμα.Δε σου φούσκωσε, δε σου άρεσε στη γεύση; τι συνέβη. Θα βρούμε την ακρη αν πεις τι συνεβη. Αν δεν σου άρεσε τόσο πολύ στη γεύση, αλλάζει. Αυτό είναι;Πάντως μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξεις μισή δόση κέικ βανίλιας και να περιχύσεις τα κεράσια σου στο ταψάκι ή την ταρτιέρα , και να τα ψήσεις κανονικά. Γίνεται πολύ καλό. Από τύχει το έφτιαξα μια μέρα και έγινε πολύ καλό. Μπορείς να καραμελώσεςι με λίγη ζάχαρη πρώτα τα κεράσια στο τηγάνι, να τα στραγγίξεις και μετά να τα βάλεις στην ταρτιέρα ή ταψάκι. Πάνω του το μειγμα του κέικ.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009
Αλεξανδρα περίεργο γιατι ειναι τυφλοσουρτης .Εγω την έφτιαξα και μάλιστα με πιο λιγα κεράσια ,αλλα πάλι πέτυχε .Μηπως δεν ηταν σωστός ο φούρνος σου ,η μεγάλο το ταψί σου για την αναλογία ,υποψιάζομαι .
Σχόλιο από Ντεπι , Κυριακή, 29 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φοβερο........
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα τώρα το είδα:))))))
Με κεράσια!!!!!!!!!!!!!!!!και είναι η εποχή τους!!!πολύ ωραία εμφάνιση!!!Μπράβοοοοο!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή