Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Clafoutis με κεράσια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τάρτα που φτιάχνουν στη Γαλλία, νόστιμη και απλή!!

Συστατικά

 

  • 600 γρ. κεράσια πλυμμένα, καθαρισμένα και ξεκουκουτσιασμένα
  • 3 αυγά
  • 1 ¼ της κούπας γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. εσάνς πικραμυγδάλου στη ζύμη ή 2 κουταλιές λικέρ κεράσι (κιρς)
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Για τα κεράσια

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Οδηγίες

 

  1. Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνω το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι, την εσάνς και το μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι. Γίνεται ένας σχετικά αραιός χυλός.
  2. Σε τηγάνι με το βούτυρο ρίχνω τα κεράσια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω 1-2 λεπτά να καραμελώσει και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Βουτυρώνω μια φόρμα και βάζω τα κεράσια με το λίγο ζουμάκι που έχει.
  5. Πάνω περιχύνω το χυλό και καλύπτω τα κεράσια.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο περίπου 50 λεπτά.
  7. Κάνω τον έλεγχο με την οδοντογλυφίδα, να δω αν έχει ψηθεί.
  8. Μόλις κρυώσει λίγο την αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
  9. Ραντίζω με την άχνη και σερβίρω.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Τη φτιάχνουν στην επαρχία Limouzin της Γαλλίας την εποχή της συγκομιδής των κερασιών!. Στο ίντερνετ υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές. Πήρα από το νετ ιδέες και ιδού η δική μου εκδοχή!
  • Για ταρτιέρα 30 εκ.
  • Μπορεί να γίνει και με άλλο φρούτο όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια , φράουλες. Στα ζουμερά φρούτα, ρίχνουμε περισσότερο αλεύρι.
  • Ιδέα από το joyofbaking.com

 

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πανεύκολη και δεν της λείπει τίποτα .Θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη ,οταν την κερνάς .

Και με μηλα επίσης γίνεται πολυ ωραία .Αλλα το κεράσι αλλη φινετσα .
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009
Πριν από μερικές μέρες δοκίμασα αυτή τη συνταγή.Δυστυχώς η αποτυχία ήταν κάτι παραπάνω από παταγώδης.Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα κι ενω είναι τόσο εύκολη δεν ξέρω τι έφταιξε και μου έγινε χάλια.Τελικά έμεινα μόνο με την όρεξη.Δε βάζω βαθμό γιατί η αποτυχία οφείλεται σ'εμένα.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009
Τι έγινε και δεν σου πέτυχε; Να το συζητήσουμε ή εδώ ή στο φόρουμε εκεί που συζητάμε τις συνταγές. Οι φωτό ειναι βήμα βήμα.Δε σου φούσκωσε, δε σου άρεσε στη γεύση; τι συνέβη. Θα βρούμε την ακρη αν πεις τι συνεβη. Αν δεν σου άρεσε τόσο πολύ στη γεύση, αλλάζει. Αυτό είναι;Πάντως μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξεις μισή δόση κέικ βανίλιας και να περιχύσεις τα κεράσια σου στο ταψάκι ή την ταρτιέρα , και να τα ψήσεις κανονικά. Γίνεται πολύ καλό. Από τύχει το έφτιαξα μια μέρα και έγινε πολύ καλό. Μπορείς να καραμελώσεςι με λίγη ζάχαρη πρώτα τα κεράσια στο τηγάνι, να τα στραγγίξεις και μετά να τα βάλεις στην ταρτιέρα ή ταψάκι. Πάνω του το μειγμα του κέικ.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009
Αλεξανδρα περίεργο γιατι ειναι τυφλοσουρτης .Εγω την έφτιαξα και μάλιστα με πιο λιγα κεράσια ,αλλα πάλι πέτυχε .Μηπως δεν ηταν σωστός ο φούρνος σου ,η μεγάλο το ταψί σου για την αναλογία ,υποψιάζομαι .
Σχόλιο από Ντεπι , Κυριακή, 29 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φοβερο........
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα τώρα το είδα:))))))
Με κεράσια!!!!!!!!!!!!!!!!και είναι η εποχή τους!!!πολύ ωραία εμφάνιση!!!Μπράβοοοοο!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή