Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1035-eikona g1.jpg
Κέικ με Ταχίνι



Cinnamon roll cake

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 09 Μάιος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ενα διαφορετικό roll cake πολύ αφράτο,εύκολο και νόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 φλ. αλεύρι,
  • 4 κ,γλ. μπέκιν πάουντερ,
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα,
  • 2 αυγά,
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια,
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο ή βιτάμ,
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη,
  • 1 κ. σ. κανέλα.

Γλάσο:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη,
  • 5 κουταλιές γάλα,
  • 1 βανίλια.
Οδηγίες
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν,αλάτι και ζάχαρη.
  2. Ενώνουμε τα υγρά υλικά,γάλα,αυγά,βανίλια και τα προσθέτουμε στα υλικά του μίξερ,χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα,τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ή βιτάμ (εγώ βάζω βιτάμ)χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
  3. Βουτυρώνουμε ένα 22άρι ταψί,ρίχνουμε το μείγμα.
  4. Σε μπολ έχουμε ενώσει καστανή ζάχαρη και κανέλα,ρίχνουμε ομοιόμορφα απάνω σε όλο το μείγμα. Με ένα πιρούνι ή μαχαιράκι στροβιλίζουμε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας με το μείγμα του κέικ σχηματίζοντας "μάρμαρο" .
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά ΟΧΙ περισσότερο γιατί θα στεγνώσει. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
  6. Χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου να γίνει λείο μείγμα και περιχύνουμε το χλιαρό κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για καλύτερη απόλαυση σερβίρουμε ζεστό, κατευθείαν από το φούρνο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ωραίο θα είναι να προσθέσετε και καρύδια στο κέικ!

πηγή
 

Σχόλια
Σχόλιο από rania ksy , Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο και διαφορετικό!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2015
Σε ευχαριστώ πολύ rania ,χαίρομαι που σου άρεσε!!
Μεταφορά στην κορυφή